De så kallade LAS förhandlingarna sprack helt väntat i natt och boven är förstås en utredning som kom med fördel arbetsgivarna

De så kallade Las förhandlingarna sprack helt väntat i natt. Jag tycker det var ett idiotiskt upplägg från första början. Man tillsätter en utredare som kom fram med sitt förslag före man skulle förhandlat färdigt. Nu tycker jag att den gav arbetsgivaren en fördel så en morot att förhandla färdigt och det har varit likadant om utredaren kommit med ett förslag som arbetsgivarna ansett gynnat arbetsmarknadens parter. Den balans som skulle råda mellan parterna fanns inte i förslaget från utredaren. I går trodde jag ett tag att man skulle komma fram till en lösning där man ville ha mera tid. Tid och mer tid, men det skulle de fått från början och inte en stopptid och de skulle fått förhandla på vanligt sätt med konflikträtt.

Nu har redan centerledaren sagt att utredningen ska genomföras och jag tror inte hon vet hur viktigt det är att parterna har fått ett avtal som de själva utformat som passar alla branscher. Nu finns bara en utväg och det är att Stefan Löfven utlyser ett nyval och då får ju centern och liberalerna troligen styra landet med Sverigedemokraterna som de i alla fall ser ut idag. Eller så får få liberalerna lämna riksdagen då förtroendet för dem är inte speciellt stort.Vid ett nyval finns stora möjligheter att satsa på välfärden i stället för skattesänkningar. Vänsterpartiet får då som de vill en borglig regering med Sverigedemokraterna. Vänsterpartiet har ju indirekt förhandlat med Sverigedemokraterna flera gånger och är till och med villiga att fälla regeringen för befrielsen om arbetsgivareavgifterna. Vänstern har krypet så långt till höger det går genom hotet att fälla regeringen. Nu kommer det att bli en rörig tid i Svensk politik vilket inte är bra och förutsättningarna för en regering som är beroende av Sverigedemokraterna har inte heller varit så stora som nu. Då får vänstern som de vill stora ingrepp i privatiseringarna och i välfärden. Det blir Jonas Sjöstedts present till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.