kommunisterna (v) kommer att fälla regeringen vilket blir dyrt för svenska folket

Västerpartiet vill ha en regering som styrs av Ulf Kristersson och SD och KD hakar på. Även den nye kommunistledaren är också beredd att störta regeringen. Kommer en sådan situation att det blir ett misstroende då lämnar självklart Lövfen in handduken. Då försvinner också de extra regler som tagit regeringen och samarbetspartierna. Då blir sämre A-kassa och sjukpenning. Det kommer fler områden som kommer att förstöras inte minst kommunpengar. Jag tror det blir samma sak om 73 punktsprogrammet skrotas. Vi från S brukar hålla de uppgörelser vi gjort äv med V men där är det eljest. Som ni förstår tror jag inte det finns något annat alternativ än att avgå och det tror jag Stefan gör. Hur man då ska stötte en högerregering får vi väl se. Har man röstat bort Socialdemokraterna måste V självklart stötte den regering som bildas. Jag förespråkar ett nyval för allt helvete hinner man inte genomföra på knappt två år tills nästa val hålles spännande är att se om man fäller en regering som har gjort reformer som de gillar.

Så här skriver Omni
Nästa månad väntas Nooshi Dadgostar bli ny ledare för Vänsterpartiet.
I lördagsintervjun i P1 kommenterar Dadgostar det pågående bråket om arbetsrätten och V:s hot om att fälla statsminister Stefan Löfven (S).
– Innan Löfven ens klev på som statsminister var han medveten om att det fanns restriktioner för vår gula knapp och det var att inte införa chockhöjda hyror för hyresgästerna i Sverige och att inte slå sönder människors trygghet på jobbet.
Enligt Dadgostar har Löfven gått in ”med öppna ögon” i konflikten. På frågan om V är beredda att löpa linan ut och fälla regeringen, svarar Dadgostar:
– Ja, det är ingen om tvekan om det, det har vi sagt i två års tid och då tycker jag att det är statsministern som fäller sig själv, de har ju vetat om de här restriktioner

8 kommentarer

 1. Fredrik

  Varför är det så absolut för dig Lennart? Det finns inget utrymme att agera på flera olika sätt i flera olika områden. Det är antingen eller. Men, detta gäller enbart de andra. S och sossar ska så klart kunna fatta beslut utifrån flera olika perspektiv i olika frågor.

  När du på allvar menar att V MÅSTE stötta en eventuell regering där M, KD och kanske SD styr bara för att de står upp för att INTE röra arbetsrätten, ja då är du populist.

  När du väljer, medvetet, att sätta dig i knäet på C och till viss del L för att behålla makten så kan du inte bli förvånad över att V blir mäkta förbannad när du går ifrån löften du gett. Men vänta nu, du är ju sosse och ni får ju göra vad ni vill och i efterhand konstruera vad som är rätt och fel. Dessutom, alla andra har ju fel och ni har rätt. Alltid. I alla frågor.

  Du vet att när man säger att en annans människas åsikt är fel, då måste man kunna bevisa det. Om inte, då ber man om ursäkt ELLER så förordar man diktatur.

  Dessutom, varför kallar du dom för kommunister. Vad är så ni? Egoister och kapitalister?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Vänstern är ett kommunistiskt parti och har inte ändrat sig för att de tog bort kommunister ur partinamnet. Men gäller man Sregeringen då finns ju bara alternativet med en regering ledd av M med stöd av SD och KD. Då måste V se till att det blir en ny regering av de som störtat den gamla regeringen

 2. Joakim

  Är du förvånad av av Vänsterns agerande?
  Dom vänder ofta kappan efter vinden med tomma hot och krav precis som era allierade C gjort 2019-2020

  Kanske dags att inse att det finns väljare som inte tycker att Sverige är på rätt väg…
  Allt är inte trots allt som S (25% av väljarna) tycker och tror.

 3. thedoctor

  Hej Lennart!

  Kan du definiera kommunism är du vänlig?

  Kan du även ge något eller några exempel på kommunistiska stater?

  Tack på förhand.

  Med vänlig hälsning, Patrik

  • Hans J

   Den kommentaren är väl ändå rätt löjlig. Vad vill du att Lennart ska säga? Definiera kommunism? Tror väl ändå att de flesta sunda och någotsånär vuxna människor vet vad kommunism är och att det inte är något hälsosamt.
   Kanske vore på sin plats att ha lite kunskaper inom efterkrigshistoria och lite mer erfarenhet i sig, inte bara grön extremism, innan man hoppar på andra.
   Förklara – du som uppenbarligen vet: Vad är kommunism? Vore intressant att höra din definition.

 4. Hans J

  Man kan säga vad man vill om gamla sossar som Lennart. En sak är dock helt klar. Den sortens sossar höll och håller alltid rejält avstånd från kommunisterna. Oavsett vad kommunister nuförtiden föredrar att kalla sig.r
  Både Palme och Carlsson skulle ha kunnat stödja sig på vpk i sina regeringsbildningar men valde att inte göra det. Varför? Jo, därför att om man tar stöd av ett kommunistparti kan man aldrig bedriva en trovärdig politik på det säkerhetspolitiska området, eller något annat område heller. Inte i omvärldens ögon i alla fall.
  Sedan må bortskämda medelklassbarn i Umeå rösta på och kalla sig kommunister. Lyckligtvis påverkar det inte rikspolitiken nämnvärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.