M,s Hamid Zafar utesluts på spåret och M,s integrassions kommite för det han skrivit

Vad sysslar SvT med egentligen frågar jag mig Så här skriver man på SvT nyheter . Den kände skoldebattören och opinionsbildaren Hamid Zafar har under flera år skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella på nätet. Nu meddelar SVT att avsnitten i På spåret, där han skulle ha medverkat i höst, utgår. Men vilken bakgrundskontroll man har där man tar med honom på spåret. Kanske för att han ör moderat. Det är väl ett av det enklaste att kolla upp om man vill. Man kan inte tolka det på annat sätt att man vill marknadsföra personer som har homofobiska och dessutom antiseministoska åsikter. Efter detta och även tidigare ifrågasatt om SVT bedriver höger populistiska personer.

Det finns även folk på samhällsredaktionrrna och dess nyheter är mycket högervridna. Det kan du se på mycket av kommentarerna på olika sätt. Det är bara en som aldrig uppfattar så och det är moderate riksdagsmannen Edvard Riedel som ser allt som vänsterpropaganda. Däremot har jag aldrig hört Edvard kritiserat Hamid Zafar för det han sagt och det är han i gott sällskap av sin partiledare

Hamid Zafar har gett uttryck för de homofobiska och antisemitiska åsikterna, visar en granskning av Dagens Nyheter. Inläggen på sociala medier och på olika. Han är moderat och nu vill M inte ha med honom att göra Hamid Zafar får lämna Moderaternas integrationskommission. Detta meddelar partiet efter att det blivit känt att han gett uttryck för antisemitiska och homofoba åsikter på nätet. Jag tycker att detta är falskt och fegt att kicka honom nu. Vad han stått för kan inte ens ha varit främmande för partiledaren Ulf Kristersson. Han har ju bejakat att närma sig SD där den typenen av inlägg är helt godkänt. Det är DN som kontrollerat honom och då brinner det i moderat knutarna

2 kommentarer

  1. Viktor Enström

    Nu har du ju bevisligen inte läst något annat än löpsedlarna kring den här situationen så du kanske borde ha gjort en bättre koll innan du bestämmer dig för att kommentera det. Men det ligger alltså till på så vis att Hamid Zafar gjort dessa uttalanden anonymt, mellan 9-5 år före inspelningen av På Spåret. Att det skulle vara enkelt att kolla upp vad en människa skrivit på internet anonymt stämmer verkligen inte överens med hur verkligheten ser ut, och det hade du nog också insett om du hade läst några artiklar om den här personens nätaktivitet sett ut och tänkt till innan du satte dig vid bloggen. Att SVT på något sätt skulle dela den här personens åsikter kring judar och homosexuella, och att hans politiska bakgrund skulle ligga till grund för att SVT valt att blunda för hans antisemitism som du påstår är ju i sig ett så anmärkansvärt anklagande att det förmodligen hade blivit stor skandal om det kom från en politiker som fortfarande var aktiv och togs på allvar, men i din nuvarande roll som pensionär antar jag att såna grundlösa och rent tokiga uttalanden inte ses som någon större avvikelse.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är länge sedan det varit ute i media vem det är som har skrivit dessa inlägg. DN har ju än en gång avslöjat detta. Jag fick i alla fall aldrig publicera anonyma insändare. Skriver du insänadare tillåts synonym men tidningar och jag tror även andra media ska vet vem det är som skrivet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.