Björklöven gjorde jobbet, segermålet kom när det var 1:09 kvar. Idrotten behöver pandemipengar Nu

Björklöven vann helt rättvist med en bra forcering i sista perioden. Det var inget skönspel men ändå en bra match. De som tycker att det var en dålig match tror jag var de som inte läst på om Västervik. De har aldrig haft en sånt bra lag glöm inte bort det. Västervik har flera spelare som kommer från ligorna i Nordamerika och de spelarna lär vara förhållandevis billiga. Löven de har två från andra sidan och det är Grundström och Oskar Steen och den senare satte dit trean en man per 30 sek före slutet.

Västervik har i stort sett ett helt nytt lag. Det är bara 8 spelare kvar från föregående säsong och de nyförvärv som de tagit in tycker jag har gjort att Västervik är ett mycket starkare lag denna säsong. De visade i kväll att de har spelare som vet att man gör Björklöven sämre. Dessutom hade de en mycket bra målvakt som tillhör klubbar på andra sidan Atlanten. Det var i alla fall den bästa målvakten Björklöven har mött.

Trots att det finns två huvuddomare gjorde de inte sitt jobb utan för en förseelse som skulle har varit ett matchstraff. Det var Saku Kinnunen som någon minut kvar gjorde en knätackling på Vesel som i alla fall alla som jag sett ger ett matchstraff men som blev en två minutare. De här två domarna dömde även Steen för en tvåminutare för varningar vid tekningar. Det har jag aldrig under den tid som regeln funnits sett lett till en utvisning. Inte har det blivit bättre i mitt tycke med 2 domare och det var helt väntat för så många bra domare finns det inte.

I vilket fall som helst har varje match ett enda mål och det är att vinna matchen och det gläder mig. Nu har man skrapart ihop 15 poäng på 5 matcher och fler går det inte att få. Timrå och Karlskoga kommer i nämnd ordning på 12 poäng men har spelat 6 matcher. Det finns ett lag som inte fått till det denna säsong och det är MoDo som idag fick stryk ned 4-0 hemma mot Karlskoga och de har endast skrapat ihop 4 poäng och ligger sist i serien. Jag tror Stefan Löfven måste få se en match och heja fram sitt favorit lag.

2 kommentarer

  1. Stefan

    Fel att staten ska betala elitverksamhet. Tänk på alla lågavlönade inom vården och lärare. Höj lönen rejält där.
    Pengar från staten behövs för dem som blivit utan jobb, långtidssjuka etc.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Man ska behandla alla verksamheter och bolag lika. Elitidrott sysselsätter oerhört mycket folk och har en annan viktig roll och det är aktiviteter för barn och unga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.