Umeå får ett Elitidrottsgymnasium i trupp Gymnastik

Mycket intressant pressmeddelande kom idag på morgonen. Det är att Umeå fått ytterligare ett Elitidrottsgymnasium och denna gång är det i truppgymnastik. Jag hoppas att när vi efter många om och men beslöt oss att hyra ett gymnastikens hus har bidragit till detta. Jag vill inte skryta men det blev mycket bra. JaG besökte det ganska ofta när mitt barnbarn var med i Hörnefors så var jag dit och hämtade henne. Jag lägger ut pressmeddelandet ordagrant.

Ytterligare en idrott på Umeå Elitidrottsgymnasium
19.10.2020 08:15:00 | Umeå kommun

Hösten 2021 startar Umeå Elitidrottsgymnasium, som är en del av Maja Beskowgymnasiet, en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i truppgymnastik. Satsningen görs i samarbete med Umeå gymnastikförening. – Det här är en unik möjlighet att kombinera studier med en elitsatsning i truppgymnastik, säger Henrik Ragnvaldsson, rektor på Umeå Elitidrottsgymnasium.
Målsättning är att erbjuda de bästa förutsättningarna för att kunna kombinera studier och truppgymnastik. Detta oavsett om gymnasten tränar i Umeå Gymnastikförening på fritiden eller inte. Skolan ska se till att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med.
Gymnastikträningen kommer till största delen bedrivas i Gymnastikens hus på Marielund som kvällstid hyrs av Umeå kommuns gymnastikföreningar. Hallen stod klar i januari 2017 och är utrustad med tävlingsredskap för truppgymnastik och artistisk gymnastik.
Ansökan görs via Maja Beskowgymnasiets skolwebb (se Umeå Elitidrottsgymnasium – Nationellt godkända idrottsutbildningar – Truppgymnastik) senast 1 december 2020.

Umeå Elitidrottsgymnasium består därmed av fjorton nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och två riksidrottsgymnasier (RIG) med totalt cirka 400 elever. Umeå Elitidrottsgymnasium håller till på Maja Beskowgymnasiet, cirka 15 minuters promenad österut från centrala Umeå.
För mer information kontakta: 
Henrik Ragnvaldsson
rektor, Umeå Elitidrottsgymnasium
070-316 93 41
henrik.ragnvaldsson@umea.se
Caroline Henriksson 
Umeå Gymnastikförening
076-806 40 40
caroline@umeagf.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.