Alla måste ta ansvar för att se till att det blir stopp på covid pandemin

Coronapandenin är inte lika het i media längre. Det förvånar mig mycket eftersom det är lika många i våras som smittats runt om i både Europa och i världen. Det tycker jag är oroande och att det är väl inte omöjligt att smittan i Sverige också kan öka lika snabbt som i andra länder. Nu är inte jag alls någon expert utan jag går på vad jag ser och vad jag minns sedan i våras. Då kom smittan igång lite senare i Sverige än tex i Italien och i Storbritannien och vad är det som säger att det inte kan hända igen. Däremot kan jag konstatera att det inte under hela den här tiden totalt varit någon överdödlighet. Jag vet sedan tidigare att de som bor på ett särskilt boende inte lever så länge.

Så tillbaka till läget för Corona och smittspridningen. Det finns ju ställen där det finns en oro nämligen i Uppsala men även i Skåne ökar smittan. I flera fall har det även kommit smitta till ishockeylag, senast idag Djurgården och för någon dag sedan Linköping. När det gäller smitta i Uppsala men även i Skåne beror det på större privata fester. Det gäller att man följer de regler som FHM har antagit och följer dem. Vi vill inte ha en total avstängning av samhället som man nu gör i en del länder. Jag tycker ALLA måste följ de regler om AVSTÅND och TVÄTTA HÄNDERNA. Tänk att du kan bli en som blir smittad eller smitta någon annan. Det finns sexuellt överförings bara sjukdomar som kan leda till åtal om man för över smittan och vet att man är sjuk och varför ska det inte vara så om man smittar andra personer vid covid som är en större risk för döden än tex sexuellt överföringsbara sjukdomar

Följ Folkhälsomyndighetens råd för din egen och för andras skull

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.