Björklöven ångar på med en lätt seger. MoDo går dåligt främst för att värvningsreglerna för SHL är inte bra för ishockeyn

Björklöven gjorde jobbet i går kväll. De vann enkelt mot Kristianstad hemma i A3 arena. Än en gång var det svårt att peka ut någon enskild spelare men jag nämner målvakten Isak Mantler som höll nollan igår. Men hela försvarsspelet var hur bra som helst då alla backar gjorde sitt jobb. Man kommer också ihåg den enorma bössan som Liss har och jag undrar om det är så många som skjuter så hårt. Han gjorde 3-0 när det var en avvaktande utvisning på bortalaget. Wiklund kan också få en stjärna för hans slit och han gjorde också ett mål. Övriga målskyttar var Crandel, Hutchings och Palmquist. I slutet av matchen när Grundström skulle sätta fart från egen zon krockade han med Deilert och lämnade isen blödande. Hoppas att han slapp någon allvarligare skada för han behövs borta mot Karlskoga.

Jag tycker att domarna har ett ont öga till Björklövens lag för inte dömde de lika hårt mot bortalaget och en del utvisningar var tveksamma och det tycker jag syntes ganska väl i repriserna på TV. 12 minuter en man kort och inget insläppt mål det är bra försvarsspel. Serieledning med 5 poäng mer än Almtuna trots att de har två matcher mer spelade. Vår södra granne MoDo har det oerhört tungt i år och ligger sist på 4 poäng med endast en seger och en poäng i en match som de sedan förlorade på övertid. Orsakerna är många men den största är att SHL har kunnat värva spelare och betala småpengar. Det är ett hån mot Allsvenskan som förbundet har tillåtet i regelsystemet och visar att vi har inte ett förbund för hela hockey Sverige utan ett som bara tänker på SHL. Det här måste bort ur ishockeyn för det är en uppgift för Allsvenskan att försörja SHL med spelare. Det är inte många lag i SHL som har så många egna produkter i A-laget

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är bara Karlskoga som är bättre de har 6 och Björklöven har 5 och det är både bland SHL lag och Allsvenskan. Jag kommer med hur det ser ut i en ny blogg idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.