Det ligger en hund begraven i Svensk Travsports utredning om Propulsion

Jag måste komma tillbaka om Svensk Travsport och ärendet om elithästen Propulsion. Det är ju helt klart enligt alla som följt med utredningen att Svensk Travsport godkänt hästen både för tävling och avel. Om de nu gjort fel är det en ynkedom att inte erkänna det. Det finns säkert papper på detta. Nu finns det misstankar om att man försöker mygla bort sitt ansvar. Jag tycker nog att Reden och hans ombud borde stämma förbundet i en civil domstol och kräva ersättning för att hästen är avstängd för avel.

Jag har även tittat tillbaka i olika artiklar om detta. Det är mycket märkligt att under pågående utredning att man kickar sin säkerhetschef under utredningen jag tror detta skedde i augusti. Det har varit också misstänkt att någon har gjort ett dataintrång. Det är som den värsta dokusåpa. Jag kan inte dra någon annan slutsats att alla fel ligger på förbundet och det kan finns stora risker att förbundet får skadeståndsanspråk på sig.

Så här skrev Aftonbladet i augusti.
Mitt under den pågående utredningen har ST:s säkerhetschef, Steen Morten Johansen, sparkats under dramatiska former. Johansen som i högsta grad varit inblandad i hanteringen kring om Propulsion tävlat nervsnittad eller ej.
– Jag har sagt tidigare att jag känner mig styrd i vissa utredningar vilket påverkar min trovärdighet. Min uppriktiga känsla är att det svenska förbundet vill göra mig till syndabock för vissa delar med den här historien med Propulsion, sa han till Trav365 dagarna efter att han blivit av med sitt jobb med omedelbar verkan. Slut citat Aftonbladet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.