Jag tror att Trump blir återvald trots alla skandaler som finns runt honom

Nu är det knappt en vecka kvar tills det är presidentval i USA. Intresset verkar stort och det är många som förtidsröstat. Men alla får inte rösta i USA. Det var i en stat där man haft folkomröstning om att ändra en lokal lag som skulle ge tidigare straffade rösträtt och folket röstade ja till detta. Guvernören dvs landshövdingen stoppade detta med hjälp av sina republikaner i domstolen. Han la dessutom till att man skulle ha betalt sina böter. Det har också hänt bara för några dagar sedan att en ny konservativ domare utsetts till Högsta Domstolen. Då kan den på eget bevåg efter överklagan från Trump utse honom till president. USA är varken en rättstat eller en demokrati. Den grundlag som man dömer efter har Sins röttet sedan USA bildades.

Man kan inte heller säga att det finns krav på något ekonomiskt ansvar i landet då man är ett av de länder som har högst låneskuld av alla länder.Trump har sänkt skatterna med lånade pengar vilket är typiskt för länder med högerledda regeringar. Jag har följt några TV serier som gjorts av Trump och för mig är det helt obegripligt att folk röstat på honom och kommer att göra det igen.

Jag tror han kommer att röstas fram igen och kanske med hjälp av Högsta Domstolen trots alla lik han har i lasten. Trots att han totalt har misslyckats med att hantera pandemin eller rättare sagt inte gjort ett enda dugg. Om det bara rörde folket i USA har man kunnat säga låt folket ha vilken president som helst men han är en fara för hela jorden eftersom att han som president kan trycka på knappen och använda kärnvapen. Han har också lämnat många uppgörelser som tex att han är en klimatförnekare trots att USA har drabbats hårt på grund av klimatförändringarna.

Jag tror att han trots alla lik i garderoben kommer att sitta kvar som president men man kanske inte ska skylla det på honom utan på de som väljer honom trots att de vet vad han har för lik i garderoben. USA är ett land som är helt sönderdelat mellan de enormt rika som har sina egna lagar och som styr landet därefter. Som valsystemet ser ut med både kongress och representanthus är det svårt att göra förändringar inom politiken och det såg man klart när Obama skulle införa en sjukvårdsreform. Ärligt talat så tror jag inte heller att Biden är den person som med kraft skulle kunna få USA på rätt väg när det gäller världens gemensamma problem miljön. Jag är också mycket förvånad över hans samsyn i många frågor med diktatorn från Ryssland nämligen Putin. Men katastrofen blir inte mindre av att Trump är emot frihandel vilket jag tror behövs om världen ska kunna betala kostnaderna för pandemin. Om en vecka vet vi hur valet troligen gick även om det kan ta lång tid innan ett slutresultat blir klart

4 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Vi får hoppas du har rätt då han trots allt som i princip enda amerikansk president undvikit att dra in USA i någon väpnad konflikt under mandatperioden.Jag tror att säkraste sättet att dra in världsekonomin i en recension vore med Bidéns politik eftersom stock markets utveckling i USA är avgörande får vår ekonomiska utveckling.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men han har dragit in hela världen i nya konflikter även om det inte är med vapen. Det råder ett handelskrig om du inte är medveten om det. Det råder inte heller fred på miljöområdet. Det finns och det har växt mycket under Trumps tid och det är en skuldkris som kan bra ihop totalt när som helst. Både Trump och Biden tillhör inte den generation som ser vad som behöver göras för framtiden och jag tror egentligen inte Trump i alla fall bryr sig om vad som händer utanför USA,s gränser. Tänk på att det är Kina som USA har lånat mest av och det är tror jag statsskuldsväxlar. Lång ifrån bra för en stabilitet i världen

 2. Krister

  Det är inte ofta, men här är jag beredd att hålla med dig, Lennart. Detta trots att din blogg återigen innehåller en hel del sakfel.
  Men jag håller med vad det gäller den troliga utgången av det kommande valet, jag tror också Trump kommer att sitta kvar. Och jag håller med dig om att det är fruktansvärt tråkigt (om) det blir så.
  Tyvärr har du ju också rätt i det faktum att problemet egentligen inte är Trump, utan alla som röstart på honom. Vi har exakt samma situation i Sverige och Umeå. Problemet är inte vår regering, utan alla som röstar på dem.
  Och orsakerna till att folket röstar som de gör ligger helt enkelt i okunskap. Alldeles för många röstar på löften, och ser inte igenom lögnerna och ”säljsnacket” som dessa politiker kör med.
  Nej, kravet för att ha en fungerande demokrati är ju faktiskt att alla som ska rösta också tar sitt ansvar och sätter sig in i det arbetet, vad partierna faktiskt står för och hur de sedan levererar. Skulle alla göra det och sluta gå på lögnerna, skulle vi ha en bättre värld och mer mänsklig och personlig frihet.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tror inte du ska jämföra demokratifrågorna mellan Sverige och USA. Politiken oavsett parti är så mycket närmare medborgarna i Sverige gentemot i USA. Det finns i stort sett litet inflytande på politiken i USA på lokal nivå. Här kommer olikheterna i vad partierna står för ut till medborgarna på ett helt annat sätt och det gäller främst mellan hela Europa där politiken och partierna är mycket närmare medborgarna. Jag är också säker på att de som röstar vet varför man väljer just ett visst parti. Det är mycket större politisk inflytande för partierna i Europa än i USA. Jag har besökt USA och sett hur det fungerar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.