Att inte folk inser att kommunister inte behövs i Svensk politik

Vänsterpartiet är en skam för vänsterpolitik. Jag tycker Stefan Lövfen har gjort helt rätt som ställt vänsterpartiet utanför förhoppningsfullt för all framtid och svaret är mycket enkelt att detta parti är inget att lita på på. Den saken är också enkel och det är att man är ett kommunistiskt parti och har alltid varit trots att man bytte namn från Vänsterpartiet Kommunisterna till Vänsterpartiet. Det fanns en anledning till detta och det var att kommunisterna var och är så nedsmutsat om hur kommunister aldrig eller nästan aldrig accepterat de demokratiska principerna. Jag har ju suttit i den ställningen att jag tvingats till att styra med vänsterpartiet för att i Umeå fanns ingen möjlighet till blocköverskridande samarbete under min tid. När det gäller den första överenskommelsen med V när Eva Arvidsson gick det bra. Hon och jag kunde lösa de uppgifter som kom men senare kastade partiet ut henne i kylan. Troligen för att de inte var nöjda med att hon inte kunde pressa oss längre.

Den andra perioden jag gjorde upp med V gick ändå hyfsat fram till slutet av perioden när Tamara Spiric klart och tydligt kränkte våra tjänstemän på ekonomikontoret så flera av dem hade tänkt att sluta. De insåg inte heller att de och hon hade gjort fel och inte heller var beredd att gå utbildning på vad politikerrollen handlar om. Har politiker betraktas precis som tjänstemän har det nog varit saklig grund för avsked. I slutet sv mandatperioden spred de två lögner på affischer om oss Socialdemokrater. Den första märkte vi när vi knackade dörr i Obbola och Holmsund var att vi skulle sölja bostadsbolaget Holmsundsbyggnader. En ren och skär lögn.

Det andra var att de sa att de räddade 10 miljoner till äldreomsorgen. Det var också en ren och skär lögn. Det var så när vi satt i förhandlingar om budgeten tyckte jag att det utrymme vi hade var lite för lite och sa att jag tar på mig att försöka hitta ett system att ta fram ytterligare 10 miljoner just till äldreomsorgen. Det var den sista budgeten jag förhandlade och då när vi skulle slutjustera budgeten under Fullmäktige kom Tamara att och sa nej till den överenskommelse jag och Lindvall gjort med V,s tre representanter inte skulle få tas för en budget i juni. Hon kom dock tillbaka efter semestern och då kunde hon ställa upp på samma förslag som tidigare. Vi sa direkt efter denna turbulens att vi inte ville ha med dem att göra senare. Efter valet 2014 kastade medlemmarna mer eller mindre ut henne. Därefter kom Edman och är jag rätt informerad sitter hon kvar på uppdragen i kommunledningen tar ut arvodena men har lämnar ledarskapet för gruppen. Nu har man satt till en vice gruppledare som jag i alla falla skulle göra en uppgörelse med eftersom han läckte vissa saker om bostaden som skadade bolaget enligt aktiebolagslagen.

Det visar att man ska aldrig göra upp med C-partiet och därför var i alla fall jag mycket nöjd att Stefan Lövfen inte ville vara beroende av kommunisterna. Han Sjöstedt å sin gör som komminister alltid gjort att se Socialdemokraterna som sina största fiender. Han är ju beredd att gå hand i hand med extrem högern i form av SD och Ulf Kristersson med motiveringen att inte LO kom i mål med LAS förhandlingarna. Jag vet att egentligen sa inte alla LO förbund nej utan det var en majoritet. Nu vill han stjälpa regeringen trots att inte utredningen blir förslag utan den ligger i papperskorgen som han ville. Det här visar att det är kommunismen som styr i vänsterpartiet nämligen att vi skall gå ifrån den Svenska modellen och det är staten som ska styra som det görs i många EU länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.