Frankrike är i krig mot Islamistiska terrorister. De ska inte behöva stå ensam i den frågan

Frankrike utsätts för terror attentat för att en lärare talade för demokratins viktigaste fråga nämligen det fria ordet. Det är inte många dagar sedan en lärare blev utsatt för ett attentat där man skar huvudet av läraren. Det är säkert som det den franske ambassadören sa i Agenda i söndags att det är i grunden Al Quida som står bakom det för att föra sitt krig och som egentligen inte den muslimska värden står bakom

Det har nu hänt två saker bara på några dagar. Dels attentatet på en fransk saudisk man har gått till attack mot Frankrikes konsulat i saudiarabiska Jidda, enligt landets statliga tv. En säkerhetsvakt vid konsulatet skadades i dådet. Nu så händer det ett nytt terrorattentat i Nice i Frankrike och så här skriver Omni om detta. Franske presidenten Emmanuel Macron kallar och fördömer knivdådet i Nice och kallar det ett islamistiskt terrordåd.
– Frankrike är under angrepp, säger han på en presskonferens.
Dessutom meddelar han att säkerheten vid franska skolor kommer att skärpas. Enligt Macron kommer antalet soldater i tjänst att mer än fördubblas till 7 000 efter dagens knivdåd där tre personer dog vid en kyrka. Slut citat Omni. Frankrikes president har helt rätt.

Jag tycker det är bra att Macron säger ifrån på riktigt när det gäller dessa attentat. Tyvärr har det blivit så att Erdogan Turkiets diktator underblåser det missnöje som terrorgrupper vill skapa. Ni som lyssnade på Frankrikes Sverigeambassadör som dessutom journalister på Agenda betedde sig illa emot fattar att ambassadören har rätt. Jag hoppas verkligen att EU en gång för alla ställer upp till hundra procent på Frankrikes ställningstagande att det som pågår är ett krig mot Al Quida och andra terrorister. Det här skapar dessutom en främlingsfientlighet runt om i Sverige och alla andra länder mot muslimer och deras religösa tro, i länder som har religionsfrihet vilket inte många av de länder i mellanöstern har.

Visst har Macron rätt när han säger att detta är ett islamistisk terror dåd. Det kommer ju från de terrorgrupper som finns runt om i världen och det finns även länder som ger stöd till dessa terrorgrupper. Jag tycker det är tur att vi inte är med i Nato som även Turkiet tillhör och jag är oerhört besviken på vårt västliga grannland som inte sätter press på Turkiet i dessa frågor som är ett krig som Macron säger. Världen måste enas att vi alla ska göra ett krig mot terrorister. Som ni även märkt i alla fall i svensk media så har det varit knäppt tyst från Donald Trump som inte i övriga fall bruka öppna käften om allt.

Jag hoppas verkligen också att Sverige höjt sin beredskap när det gäller terrorister och deras aktivitet. Vi har säkert personer eller terrorcellar som opererar från Sverige och i Sverige. Vi har för inte så många år sedan råkat ut för ett terrorattentat i Sverige som skedde på Drottninggatan i Stockholm. Jag var dessutom på en minnesstund efter min vän Lars Burman samma dag som detta hände och vi hade problem att ta oss från Söder och ut till Arlanda. Vi får inte slappna av när det gäller terrorbekämpningen nu för att det är en pandemi vilken det kommer att gå att vaccinera oss mot. Dessutom finns inget vaccin mot terror utan där har Macron rätt att det är ett krig som vi har mot terrorn och det är ett krig som världen måste vinna om vi ska leva i ett öppet samhälle där det fria ordet är en av demokratins viktigaste fråga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.