Trots besöksförbud på äldreboenden har maka/make alltid rätt att besöka sin äkta hälft

Det haglar ofta en massa nya beslut som rör detta med covid 19. Det är så många beslut som påverkar så mycket. Där finns exempel som drabbar olika delar av samhället svårt. Vissa branscher som slagit extra hårt mot företag inom besöksnäringen och idrotts och kulturen. De måste självklart få ersättning från staten om de inte ska försvinna. M har pratat om dessa bidrag ganska ofta men jag har aldrig hört att de öppnat käften och haft en vilja att rätta till de fel som finns i sjukförsäkringen. I dag kom ett bra avvägt beslut som rör särskilda boenden som det heter och att FHM kan tillsammans med regionansvariga för pandemin möjlighet att ge besöksförbud. Det andra som är bra är att de som bor på särskilda boenden ska få ta emot besök av nära anhörig och det gäller där man regionalt fattat en beslut om besöksförbud.man ska ju inte kunna ha besöksförbud i ens eget boende för de som bor på ett särskilt boende är detta den enskildes boende

Så här har Omni skrivit om detta Folkhälsomyndigheten ges möjlighet att fatta beslut om lokala besöksförbud på äldreboenden. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) vid en pressträff där även socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson deltar.
Stefan Löfven kallar åtgärden för ”mycket ingripande” och långtgående.
– Det ska införas där det är nödvändigt, säger han.
Lena Hallengren (S) säger att regeringen gjort en avvägning så att make och maka ändå ska kunna träffas trots besöksförbud. Folkhälsomyndigheten ska fatta beslut i frågan i dialog med det regionala smittskyddet.
– Vi har för avsikt att kunna behålla detta till slutet av februari, säger Johan Carlson. Slut citat

Jag hoppas att det kan bli tidigare man fått ned smittspridningen och att tex idrott och kultur kan få uppträda inför publik. Det beror ju på hur vi alla följer de rekommendationer regler som finns som håll avstånden, tvätta händerna som de viktigaste

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.