Västerpartiet måste följa fullmäktiges beslut om budget i nämnderna

Vänsterpartiets Lennart Arvidsson har ingen respekt för kommunfullmäktiges beslut. Det är inte många veckor sedan fullmäktige fattade beslut om budget för nästa år och då fastställdes också hur mycket pengar som Fritidsnämnden hade att disponera för 2021. Då är det helt obegripligt att han i beredningen i fritidsnämnden vill använda ytterligare ett antal miljoner nämligen vad Vänsterpartiet hade i sin budget vilket kommunfullmäktige sade nej till.

För mig är det obegripligt att en person som varit med så länge inte kan spelets regler. Jag har varit med i två perioder där vi styrt tillsammans med V vilken den senaste var 2010-2014. Vi hanterade detta även på det sättet att den lagda budgetramen var den som gällde och det var då även alliansens ledamöter och vi eniga och så har vi gjort sedan budgeten blev en helhet när balansakten kom till stånd. Så jobbar alla kommuner att den ram som fullmäktige lagt ska nämnden följa. Så gör man även i regionen och till och med i Sorsele och Malå där V har kommunstyrelseposten. Ärligt talat tycker jag detta visar att vänstern är inget parti att lita på där man inte accepterar att fullmäktiges beslut gäller. Det är helt fel att gå emot det beslutet och i andra fall brukar V säga att vart tog det uppdrag fullmäktige tog tagit vägen. Jag kan även upplysa Arvidsson om att är inte ens en självklart att man få lägga en protokollsanteckbening. Det är ordförande som bestämmer om man ska ta in en protokollsanteckning eller inte. Vänsterns agerande kan kanske bero på att man har en ny gruppledare i Bore Sköld. Jag tycker att Lennart Arvidsson ska sätta sig i skamvrån och skämmas för hans agerande i fritidsnämnden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.