Ledarstick om den demokrati som är i förfall i USA och lite om pandemin

Trump sysslar med en typ av statskupp när han på alla sätter försöker kringgå folkets vilja. Bekymret är att han har många republikaner med sig i den synen eller så är man så djäkla dum att man går på de lögner den notoriske lögnaren som Trump har varit från första början. Jag tycker det är svagt att inte EU agerar då man många gånger agerat mot de som inte följer de demokratiska spelreglerna däribland Ungern och Polen som är medlemmar i EU

Så här ser en del ledarstick ut i Omni
De svenska ledarsidorna fokuserar i dag på två olika kriser: dels coronakrisen, dels den som har uppstått efter presidentvalet i USA.

Donald Trumps försök att kringgå folkviljan för att klamra sig fast vid makten är inte en statskupp, men likafullt ett kuppförsök mot demokratin, skriver Expressens ledarredaktion.
”Det antidemokratiska agerandet av Trump och hans fega hantlangare riskerar att kasta skuggor över den amerikanska demokratin långt in i framtiden.”

Sydsvenskan skriver om vikten av nytänkande för att rädda företag i coronakrisen. Tidningen nämner beslutet i Malmös arbetsmarknads- och socialnämnd att låta krogar sälja alkohol till privatpersoner vid hemleveranser av mat.

”Beslutet speglar just sådant nytänkande för att underlätta för krisbranscher som det behövs mycket mer av just nu.”

Aftonbladets Jonna Sima skriver om den kraftiga ökningen av personer som nekas sjukpenning efter 180 dagar. Tidningen menar att socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis fördömanden ekar tomt och att Socialdemokraterna nu måste sätta tryck på januaripartierna C och L för att få till en förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.