Vinterstudion har startat men Svt borde inte ha sänt från Levi när inte friska tjejer får åka

Nu är äntligen vinterstudion igång. Det är läng från Bruksvallarna och utförsåkning från Levi i Finland. Helt plötsligt får de svenska damerna inte starta för de finska myndigheterna då en svensk damtränare hade testets positiv med covid. Det är dåligt men inte oväntat att Finland stänger ute Svenskorna. Detta är en skandal först att FIS inte har skaffat sig information om att alla som är friska får tävla. Det är fel för det finns inte så många tävlingar när man får kämpa om poäng för startordningen. Det har blivit ett ett hat i Finland mot Sverige och det svenska språket i och med att Sannfinländarna kom in i politiken i Finland. Det är ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna. Jag tycker att det minsta Svt skulle ha gjort är att inte sända från Levi. Det kan komma liknande beslut för det är fler tävlingar som ska avgöras i Finland. Det är svagt av Finska myndigheter att förbjuda svenska åkare som dessutom testats negativt att tävla.

När det gäller Vinterstudion så var det verkligen bra att stora Journalistpriset gått till Jakob Hård. Han är väl värt detta pris så det är bara att gratulera. De andra tävlingarna som avgörs idag är sprinttävlingarna från Bruksvallarna där kvalet nu är avgjort. Det har gått bra i kvalet både för de Västerbottniska damerna men även för herrarna.,Flera åkare från IFK Umeå har gått vidare däribland Moa Lundgren men även Grape på herrsidan. Det passar bra med Binterstudion nu mär vi fått lite snö och det har blivit lite ljusare i denna mörka höst förutom denna tabbe med de Svenska damerna i utförsåkning.

2 kommentarer

    • Ulf Parde

      Det svenska slalomlaget menar jag naturligtvis. När jag skrev felstavningen var jag spik nykter.
      Nu vid rättelsen har jag druckit en Vodka Martini. Då gick det bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.