Björklöven spelar mot mot Väsby och bör vinna men så dömer Lyth (uppdaterad efter förlusten

Idag spelar Löven borta mot Väsby men jag tror att Björklöven har ett mycket bättre lag men det hjälper inte alla gånger. Idag är det Peter Lyth som dömmer och han har aldrig sett honom gör en godkänd insats och dömt efter regelboken. Varför ska han då göra det idag. Björklöven ställer upp med samma lag som sist men William Eriksson ska spela med Possler och Andreasson. Hutchings, Vesel och Crandell spelar som vanligt ihop, Andersson spela med Wiklund och Liss och den sista lina blir då Ottosson, Steen och Grundström. Backar idag blir Rahimi och Deilert, Norbe och Johansson, Palmqvist och Hellström. Då ser man att Plant är borta men den som tacklade sönder knät på honom får spela. Egentligen borde Björklöven vinna stort idag men det är risk att man underskattar Väsby och så har vi en Domare som inte håller måttet. Vi håller tummarna och hoppas på seger. Nu börja matchen.

Jag vet inte riktigt varför man inte vann mot seriens sämsta lag. De vann med 5-3 och sista målet i tom bur. Jag följde med även på webben i VK men tycker att många kommentarer där är lågvattenmärke om man är supporter. Jag kom dock inte åt att kommentera och vet inte varför. Men till matchen igen så spelade man långt ifrån bra men tycker att man borde ha vunnit ändå. Jag tycker inte man ska lägga skulden på målvakten men det var en hel del slarv som när de fick göra 5-3. Jag tycker det var för många slarv som stärkte modet på Väsby. Det går inte heller att säga att jag hade fel att domarna kunde bidra till förlusten och tre av utvisningarna var direkt felaktiga. Jag fattar inte varför domsluten till stor del går emot Björklöven. Nu gäller det att den sportsliga delen tar en diskussion även med spelarns om vad som blir fel när man förlorat som man nu gjort. Men kom ihåg att det viktigaste är att man hittar spelet tills kvalet till SHL börjar. Då ska formen vara på topp och inte nu

11 kommentarer

 1. Fredrik

  Du säger att vissa kommentarer är lågvattenmärke, speciellt om man är en supporter. Men, du kapar domaren INNAN matchen – hur är detta INTE ett lågvattenmärke?

  För, är ärlig nu Lennart! Hur många år har du som domare i ditt liv? Jag gissar att du aldrig varit domare. Jag gissar att du är en läktarexpert, du är någon som aldrig varit i hetluften och menar på fullaste allvar det är okej att hoppa på en domare innan matchen?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag kan ishockey reglerna och jag tror det är många med mig som ser vad som är fel. Lyth är en domare som aldrig gjort en bra matchhjälte och jag har säkert genom åren sett honom i minst 50 matcher där inte Bköjörklöven spelat och han dömer alltid flera fel under varje match. Jag har sett ishockey i 60 år och standarden på domarna har sänkts betydligt och värre blev det med två domare i SHL för så gott om bra domare fanns det inte och då blev standarden i Allsvenskan. Jag känner minst två domarekontrollanter och när det gäller Lyth har han varit på gränsen till att få sluta döma

   • Krister

    Nej Lennart, det är inte ”många med dig” som ser det du väljer att kalla för ”felet”. Faktum är att INGA rapporter i media tar överhuvudtaget upp att det skulle ha varit felaktiga bedömningar av domaren i matchen mot Väsby. Faktum är att t.o.m vår egen coach säger att ”Väsby vann välförtjänt” och att ”Vi har en del att fundera på”.
    För oss som såg matchen är det omöjligt att se vad du påstår. Utvisningen med för många spelare var så glasklar att det blir pinsamt att säga emot.
    Kan du inte en enda gång sluta skälla på domaren? Förstår du inte att detta drar en skam över alla andra lövenfans?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag har sett flera medier som tyckte att det fanns dåliga beslut och tar bara VK och de som såg matchen skrev att det var billiga utvisningar. Andra skrev att man tycker att Rahimis utvisning var fel. Jag skriver vad jag tycker om domarna och jag skiter fullständigt i vad Lövrnfansen. Jag har på olika sätt varit med och bidragit till att Löven inte försvann en gång i tiden

 2. Krister

  Ingen som kan hockey och såg matchen kan skylla något på domaren. Här förlorade vi enbart för att vi slarvade och motståndarna var bättre. Just nu är vi seriens näst bästa lag i tabellen, men tyvärr matchar inte spelet det just nu. Skärpning behövs!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är du nog ganska ensam om och jag tar bara Deilerts första utvisning som inte kan anses vara rätt. En av utvisningarna för en man för mycket på isen var inte heller rätt. Då skulle det också varit flera sådana på Väsby. Det ska dömas lika mellan lagen. När man inte gör det blir spelarna tveksamma om vad som gäller och ishockeyn förstörs. Domarna i Allsvenskan är en katastrof

 3. Jörgen

  Man kan aldrig skylla på domaren. Sedan skadade sig Plant mot Västervik men han hade ingen i närheten han råkade tappa fäste på ena foten och gled eller vred sig.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag är så långt ifrån ensam som tycker att Lyth är en mycket dålig domare. Man måste även få och ha rätt att kritisera domare som gör ett dåligt jobb. Det får man göra åt alla som har en offentlig plats. Politiker, poliser, domar i rättsväsendet, lärare, planerare, regeringsledamöter, press och cfet. Då får ishockeydomare tåla kritik. Det förbundet gått ut med till lag, spelare förtroendevalda inom ishockey att man inte får kritisera de som dömer är faktiskt värre än i Nordkorea. Det är åsiktsfrihet i Sverige

 4. Fredrik

  Du kapar en domare INNAN matchen. Du säger att 60 år av tittande av hockey gör dig till expert, men det är inte sant. Du har aldrig jobbat med det. Du har aldrig dömt en match på denna nivå. Men framför allt, du är ett Löven-fan. Med andra ord är du inte objektiv. Du är subjektiv. Och detta FÖRE en match.

  Med andra så försöker du ”rädda dig själv” genom att skapa möjligheten att ”rädda ansiktet” när ditt lag förlorar. Det finns en på andra sidan Atlanten som gör på samma sätt Lennart.

  Hur många av fansen för Väsby tyckte att domaren var dålig?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Lyth är den sämsta domaren av alla och hans kollega i är inte så mycket bättre. Lyth hade ställts åt sidan förra säsongen men så flyttades en domare upp till SHL. Jag bryr mig inte om vad Väsbys fans tycker annat än de var glada över domaren för annars är det inte säkert de vunnit. Jag tror inte du sett mycket ishockey och inte heller kan reglerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.