Donald Trump vill fuska till sig segern i Michigan genom att de ska utse republikanska elektorer

Donald Trump försöker på olika sätt manipulera folkets vilja i Michigan. Nu tänker han fuska med att utse egna elektorer. Systemet med elektorer där vinnaren tar allt tycker jag är helt fel. Det borde vara tycker jag enligt folkets vilja i förhållande till valresultatet. Jag lägger ut två artiklar som handlar om hur han vill fuska.

Trump fortsätter bråka om Michigan
I fredags träffade president Trump två republikanska politiker från delstaten Michigan. Presidenten vill sätta press på politikerna som utser statens 16 elektorer.

Men mötet gick inte som planerat för president Trump. Republikanerna från Michigan, Mike Shirkey och Lee Chatfield, uppgav efter mötet att de inte hade några oegentligheter eller något slags valfusk att rapportera.
Nu ändrar Donald Trump sin strategi i delstaten.

På måndag ska de 16 elektorerna utses i Michigan. Presidenten vill nu att det förfarandet skjuts på framtiden.
Joe Biden vann delstaten Michigan i valet.

Republikanska politiker i Michigan mötte på fredagen Donald Trump i Vita huset efter att presidentens advokater uppmanat dem att rösta fram Trumpvänliga elektorer, skriver amerikanska medier.
Men efter det omkring två timmar långa mötet meddelade Mike Shirkey, majoritetsledare i senaten, och talman Lee Chatfield att de planerar att följa lagen.
– Vi kommer att följa lagen och den normala processen kring Michigans elektorer, precis som vi sagt under detta val, säger de i ett uttalande enligt NBC News.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.