Näthatet kommer främst från högerextrema grupper . Som före nätet kom andra vägar

Såg igår morse ett inslag i TV 4 som handlade om näthatet. Inte helt oväntat kom de mesta av hoten från högerextrema grupper. Hoten mot personerna var lite olika mot män och mot kvinnor. Män utsätts mer av hot om våld och mot kvinnor var det andra saker som var hoten. Egentligen var det inte alls förvånande då man kan se hur Amerikas president jobbar där det till och med finns grupper som bär vapen. De agerade även mot en buss som Biden kampanjen använde. Det här visar sig främst och med olika trakasserier för de som jobbar för ökad jämställdhet och mycket har också gjorts mot de som jobbar mot främlingsfientlighet och för invandring. Ni ser väl också ju att det näthatet dyker upp på sociala medier och jag har också blivit utsatt för trakasserier. Senaste dygnet var en person som tillhörde en grupp som var emot den samhällsplanering som vi gjort i Umeå. Jag har fått hot, trakasserier, beskyllts för många saker som är rena lögnerna, grova kränkningar mot mig men även mot partiet med mera. Eftersom jag är ansvarig för bloggen har jag inte publicerat dessa kommentarer men jag har sparatbdem om jag känner för att polisanmäla personerna. Det är lätt för det jag ser är även vilket IP nummer de kommer ifrån. Läser du Facebook ser du vilken det är. Det här bör och måste de som driver sajterna bli mycket duktiga på att radera och även anmäla. De är väl ansvariga utgivare och är man inte bör man bli.Det borde de som kan teknik rätt fixa

2 kommentarer

  1. gekko

    bra du har numren på ip du måste till polisen säjja slut på nazist såm hota.
    trump ar inte heler bra lysnar inte ock mykket höger fålket har rätt biden vann

  2. Caanita

    Hat, oavsett om det kommer via nätet, från höger eller vänster, är vidrigt. Låt oss bekämpa och istället försöka inse att vägen framåt blir så mycket bättre om vi går tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.