Opinionsundersökningen säger att KD får lägsta stödet på länge och S ökar mest

Det kommer med jämna mellanrum opinionsundersökningar om hur det går för de olika partierna. Så kommer det en sammanvägning av de olika undersökningarna. Nu har det idag kommit en sådan och den stora nyheten idag är att nu går det tungt för Kristdemokraterna som får den lägsta siffran på två år nämligen 5,5 % . Undersökningen visar att det inte har något som är positivt för liberalerna och de ligger kvar på drygt 3%. De kommer säkert att få det svårt att klara sig kvar i riksdagen. Orsaken diskuteras också och jag är helt övertygad om att de har mer eller mindre kvävts under allianstiden och moderaterna. Men som ni också ser är det mycket små förändringar och jag är nöjd över att den störa förändringen står Socialdemokraterna för som går fram 0,5 %. Och räknar man om det så är det bra många väljare för ju högre procentsiffra man har ju fler väljare är det både om man ökar eller minskar

Så här skriver Omni om undersökningen.
Kristdemokraterna har lägst stöd på över två år, visar Svensk väljaropinion som är en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.
Partiet får endast 5,5 procent, vilket är det lägsta stödet sedan augusti 2018.
– Allt annat överskuggande är att bekämpa den pandemi som vi är mitt i, mitt i en andra våg av. Det har gjort att sakpolitiken hamnat i skymundan. Och, helt naturligt, får regeringspartierna ett större utrymme, säger partisekreterare Peter Kullgren.
Även för Liberalerna är det fortsatt tungt. Partiet ligger kvar på 3,1 procent, vilket är det lägsta stödet sedan Svensk väljaropinion började sina mätningar 2010.

Så här ser mätningen ut och förändringen är det som står inom parantes
S: 26,8 (+0.5)
V: 10,4 (+0,2)
MP: 4,1 (–0,3)
M: 21 (+0,0)
L: 3,1 (+0,0)
KD: 5,5 (-0,2)
C: 8,0 (-0,1)
SD: 19,9 (+0,0)
ÖVR: 1,4 (-0,2)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.