Kvinnan som rymde med sitt barn till IS

I går kom en kvinna som hade rymt till IS tillbaka till Sverige. Hon greps vi ankomsten till Arlanda och häktades. Så här skriver Omni om detta.
Det är oklart hur kvinnan som greps på Arlanda på måndagen, misstänkt för att ha tagit med sig sonen till IS i Syrien, tog sig tillbaka till Sverige, skriver Sydsvenskan.
För sex år sedan sa kvinnan som nu är i 30-årsåldern till barnets pappa att hon skulle åka till Turkiet på semester. Istället dök hon upp på bilder där hon poserade med en Kalasjnikov. Hon kallade vapnet för sin ”nya bäste vän”. Enligt inlägg på Facebook bodde hon i en stad i Syrien som då ockuperades av IS.
2014 ansökte pappan om ensam vårdnad av barnet, han vittnade då om att ex-frun hade radikaliserats. Han fick sitt krav om ensam vårdnad beviljad men har fått vänta sex år för att få återse sin son som nu har hunnit bli åtta år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.