Lite synpunkter på idrotten

Idag kom beskedet om vem som skulle få Svenska Dagbladets Bragdguld. Jag tycker man helt rätt när det gick till stavhopparen Armand Duplantis han har i stort sett varit överlägsen. Han är rätt person att få Bragdguldet efter att ha satt två världsrekord under 2020.

Vintersäsongen har kommit igång gång och därmed både utför, längd och skidskytte. Det har överraskat mig mycket hur bra det gått för de som uppträtt på skidor förutom herrarna i längdskidåkning. Damerna gjorde de bra med trippelseger i sprint och en pallplats i jaktstarten där trängseln inte var lyckad. I skidskytte dominera Sverige främst på söndagens skidskytte men två pallplatser och där var inte damerna mycket sämre med Hanna Öberg överst på pallen. Allt detta visar på att Sverige ligger i topp och det gör damerna både i längd och skidskytte.

Missen i helgen där Björklöven inom någon vecka fick spö två gånger mot bottenlaget Väsby och båda gångerna med 5-3 och mål i egen bur när msn tog ut målvakten alldeles gör tidigt. Men det är fel någonstans när man inte spelar bra i alla tre perioderna. Ishockey tycker jag är en kampsport där man måste ge järnet hela matchen. Nu blir det en resa med tre bortamatcher i rad med början Tingsryd i morgon, Kristianstad fredag och på söndag Almtuna. Nu måste man spela bättre och göra mål.

Nu har Norge beslutat sig för att ställa in allt deltagande i World Cup inklusive Tour de Ski. De är rädda för smitta. Det ryktas även att Sverige kan tänkas gå den vägen men jag tycker man ska åka om man är frisk för de testas regelbundet. Norge har gått dåligt och det är därför jag trot de stannar hemma. Vi har så många unga skidåkare så jag tror det är bra träning för dem att åka mot de andra ländernas toppåkare.

Fotbollen och dess serier är på väg att avslutas och det blir nedflyttning för nåde UIK och Umeå FC. Det tycker jag är tragiskt för Umeå behöver lag i Allsvenskan för damerna och ett lag i Superettan för herrarna.
D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.