Hatbrotten bara ökar och ökar

Hatbrotten de bara ökar och ökar i Sverige. Brott handlar inte bara om krigen mellan den organiserade brottsligheten utan även om hatbrott även om det självklart kan finnas även mellan olika grupper i den organiserade brottsligheten. Men Brottsförebyggande rådet Brå har gjort en fördjupningsstudie som visar att hatbrottsmotiv kan ligga bakom envart femte brott alltså 20%.

Hur har man då kommit fram till detta i den här fördjupningsstudien. Det ingår självrapporterad
utsatthet för hatbrott i två
undersökningar om trygghet både bland politiker och nationellt samt en om brott i skolan. Om politiker utsätts för hot är det ett påhopp på demokratin. Själv fick jag vara det på lite olika sätt men det var ett hat och hot som jag fick utstå. En person greps och åtalades och straffet blev sluten psykiatrisk vår med särskild utskrivningsprövning. Nationellt uppgav 22 procent av männen och 18 procent av kvinnorna att det
låg hatbrottsmotiv bakom. Även bland skolelever i årskurs 9 var siffran 10 procent och bland politiker 8 procent.

Det fanns även saker som var gemensamt för alla studier var att motivet för hatbrottet var olika. Jag har inte sett att man i den här undersökningen undersökt hur många som var anmälda till polisen. Jag har även själv fått många olika har främst på det jag skrivet i bloggen som jag däremot inte publicerat på min Blogg på VK.se och orsaken är att den som äger bloggen är ansvarig utgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.