Det måste vara ägarna av alstren i Skulpturparken som bestämmer över dess innehåll.

Hur blir det med kulturparken på Umedalen. Det tycker jag faktiskt är en fråga för de som är ägare av kulturparken. Om det inte skett förändringar i ägandet av kulturparken så var det under Krister Olssons tid som ägare via Balticgruppen som dessa och även andra skulpturer som köptes in bland annat det som står i rondellen ned till Strömpilen. Men som sagt jag tycker det är mycket märkligt om inte ägarna har rådighet över sina egna skulpturer.

Jag vet självklart att gamla Baltickgruppen delats upp och såg att Marcus Olsson uttalade sig i Tv om detta och då bör det vara Fort Nox som är ägare till kulturparkens alster. Där är då även Krister Olsson ägare.,Jag vet inte om det enbart är Balticgruppen som bygger bostäderna eller om det är något annat av bolagen som tillhört den koncern som Krister Olsson hade.

Oavsett vem så måste det väl ändå vara ägaren av konstverken som bestämmer vart de ska stå om de ska stå på egen ägd mark..Eftersom jag tror att det är Fort Nox som äger kulturparken och bostadsbyggandet i Balticgruppen så är jag helt säker på att man löser detta. Det är klart att oavsett det varit Baltic eller någon annan som bygger bostäder så inser alla att innehållet är en jättestor tillgång till bostäderna och annat som ska utvecklas på hela området där uppe. Jag tycker att gamla Baltic gruppen varit en del i att vi blev kulturhuvudstad genom alla skulpturer som man köpte in och även det kulturcenter med Bibliotek som blev till i Väven. Ta det lugnt och låt inte media styra tillsammans med andra tyckare för självklart gör ägaren som den vill med de skulpturer som man själv köpt in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.