Domarkåren i ishockeyallsvenskan håller inte måttet

Domarna i allsvenskan är allt annat än bra. Att man satte dit domare som Jimmy Dahmen och Daniel Eriksson Timrå mot Björklöven visar också att de som är ansvariga för domartillsättningen inte heller vet vad de gör. Det är en match mellan allsvenskans två bästa lag och dessutom en match med mycket prestige i. Idag var dessutom SHL spellediga så det har funnits bättre domare att tillgå. Dåliga domare är dåliga för Svensk Ishockey och ska hockeyn utvecklas så måste det finnas bättre domare. Det är ishockeyförbundets viktigaste uppgift att utbilda bra domare som kan hockey och har spelförståelse.

Det här domarparet som dömde Timrå Björklöven var allt annat än bra. Jag tycker inte att de följer reglerna och missade bra många utvisningar och inte nog med det och de tog några som var helt felaktiga. När man gör så förstör man spelet. Alexander Wiklund åkte ut för en två minuters utvisning för abuse för de inbillade sig att han sagt något.

När det gäller kritiken mot domare som jag gjorde för några år sedan fick jag kritik för detta av VK och förbundet men nu har VK stämt in på min linje flera gånger denna säsong inte minst idag. Jag hoppas verkligen att de domarekontrollanter som finns på matcherna talar om hur illa det har blivit. Det första steget som försämrade läget tog man när man utökade till 2 domare i SHL. Då försvann de bäst till SHL. Andra steget tog man när man utökade till två i allsvenskan. Inget hade man gjort för att få fler bara domare varken när det gäller utbildning eller ersättningar. Jag ska avsluta med en sak som liknar diktaturer nämligen att spelare och ledare inte får uttala sig om domarna. Det vilar något sjukt över Svensk ishockey.

Domaransvariga valde att sätta domarna Jimmy Dahmen och Daniel Eriksson på den här matchen. Jag kan inte förstå varför inte de bästa
domare dömde den här matchen. Nu missade de ett flertal utvisningar och dömde ett par felaktiga. En sån här match förtjänar något annorlunda. T.ex. den abuse som Alexander Wiklund åkte på för att man trodde att han sa något han inte sa, det ska inte få ske.

5 kommentarer

  1. Stefan

    Spelare kan göra dåliga prestationer vilket även domarna kan.
    Menar du att vi skulle vunnit med bättre domare?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har jag inte sagt och inte skrivet. Ta och läs vad jag skrivit i bloggen. Men tvådomarsystemet har blivit en katastrof för allsvenskan. När man införde det i SHL föll de som var bäst i allsvenskan bort även om de inte hade den högsta kvalitén. Då man införde samma sak i allsvenskan tog man in de som inte tidigare platsat. Förbundet har inte gjort vad de borde ha gjort när det gäller rekryteringen. Man måste ta domare ur den grupp som har förståelse för spelet. I Västerbotten finns ingen domare av den klass som Gerry Eriksson hade för att ta ett exempel. Jag tror inte Timrås sista mål inte skulle ha dömts som mål då Timråspelaren inte hade hunnit upp pucken om han inte blivit fälld. Du kanske har sett många spelare har fått en typ av felskär och alla har samma märke. Wiklund hade inte ens öppnat käften när han fick två minuter i slutet av matchen

  2. Stefan

    Varför gnäller du alltid på domare efter varje förlust.
    Grejen är att tabellen ljuger inte. Vi har inte varit bra i år. Vi ska inte förlora mot Väsby eller Mora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.