Inte helt oväntat gillar inte VKs kulturredaktör att Stadsinspektionen berömde Umeå för sin planering av centrum

Mark Isitt gör programmet Stadsinspektionen som sänds i P1. Han har varit i Umeå och gjort ett mycket bra och intressat program. Så här beskrivs programmet på nätet i P1
En rundtur i björkarnas stad Umeå får arkitekturkritikern Mark Isitt att förvånas över kreativiteten och nytänkandet. Men är fascinationen egentligen bara resultatet av lågt ställda förväntningar på vad nordligare breddgrader kan erbjuda?

Jag förstod redan i förväg att VK,s kulturredaktör skulle såga innehållet för hon har aldrig gillat något som kan ses som positivt för Umeå. Hon har en lång krönika utan att på ett ingående sätt talat om vad innehållet som man kommit till fanns med. Folkbladets artikel de redovisade i alla fall så att läsarna kunde få en bild av inne hållet.
Hur staden utvecklats från en gamma tid till den nya tiden handlar om Översiktsplanen och en planering för att staden skulle vara långsiktigt hållbar

Jag hade inte som sagt väntat något annat av Sara Meidell. Dessutom när man läser vad hon skrivit nu men även tidigare konstaterar jag bara att hon kan inte ha någon bredare kunskap om stadsplanering och vad som är viktigt. Det är inte bara i detta fall som hon gör sig till för att veta bäst vilket jag inte tycker. Det finns ju vissa besserwisser som hon gärna ställt upp på men de har många överklagningar men som de sällan fått rätt när det prövats av myndigheter som har kompetens även om lagstiftningen som berör samhällsplaneringen.

Jag som flyttade hit 1959 har sagt 1000 tals gånger att har inte stan och centrum gjorts om har det inte gått att bo kvar för då har inte Umeå haft någon utveckling och då är jag också säker på att universitetet inte har varit lika attraktivt för att studera här. Jag tycker att hon varit ute och cyklat när det gäller kulturalster som är privat egendom nämligen kulturparken på Umedalen som inte är offentlig utan är något av Baltickgruppen egen egendom. Ska kommunen läggas sig i detta är det som i kommunistländerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.