Skandal att säkerhetsföretag förfalskar coronaintyg

Det här med fusk dyker ständigt upp. Det måste vara alldeles för låga straff så det blir egentligen en mycket liten risk att åka dit. Denna gång är det ett företag som inte allas borde syssla med fusk och det är Securits och dess verksamhet i Gävle och Sandviken det handlar om. Det gäller där de har bevakning på de servicehallar som är där. De har förfalskat så kallade coronaintyg.

Så här skriver Omni om detta. Säkerhetsjätten Securitas ska ha förfalskat coronaintyg för anställda i Gävle och Sandviken, skriver Gefle Dagblad.
Det ska röra sig om ett 20-tal anställda som arbetat med bevakningen av bygget av Microsofts serverhallar i städerna.

Enligt GD anklagas Securitas för att ha skrivit under och lämnat in coronaintyg som krävts av byggherren Collen – utan de anställdas vetskap.
”Det här är en skandal och ni utsätter arbetsplatsen för risk. Skicka en fullständig rapport idag som visar vem som förfalskar signaturer eftersom inget företag ska förfalska dokument, och vilka åtgärder ni vidtagit” skriver Collens europeiska hälso- och säkerhetschef Mark Anderson i ett mejl till Securitas, rapporterar GD.
Securitas Gävlechef Magnus Dahlén vill inte kommentera uppgifterna. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.