Jag tycker det är dåligt gjort av allianspartierna att skylla ifrån sig om pandemin de styr i 19 av 21 regioner där ansvaret ligger

Nu tycker jag att det är på sin plats att man inte skyller ifrån sig. Den svenska vaccinationsstrategin har flera allvarliga brister. Det anser Centerpartiet, som kritiserar regeringen. Man kritiserar partiet att några regioner valt att spara vaccindoser för att säkra att människor kan få en andra dos. Det är märkligt att regionerna beslutat tycker också jag men varför kritisera regeringen när det ör regionerna som har ansvaret och centerpartiet är med och styr i 19 av 21 regioner.

Varför ska regeringen ingripa i det kommunala självstyret. Det var också regionerna som beslutade att frångå den prioritetsordning som Folkhälsomyndigheten hade beslutat. Jag tycker Anders W Jonsson borde ringa runt till sina gruppledare i de 19 regionerna att ni gör fel. Jag har tidigare sagt att jag och centern i alla tider varit överens om det kommunala självstyret.

Moderaterna är också ute och gnäller om detta med vaccinering. De tycker att man ska driva på att godkänna Astras vaccin. Men vad jag vet så har de inte lämnat in till EU och ansökt om något godkännande. Moderaterna kritiserade också bristen på vaccin men där har man inte kommit i gång med tillverkningen ute i vaccinfabrikerna som inte är färdigbyggda. Det finns inget mer vaccin att köpa och jag tror inte det borde gå att köpa sig förbi turordningen inom EU. Jag tycker inte om moderaternas förslag att handla själv som moderaterna vill. Ska ett land ha mer så ska det tas från den pott som EU har. Moderaterna gör som sitt systerparti i USA och försöker övertyga med falska nyheter som grund.

Sist men inte minst tycker jag tycker det är märkligt och en mycket dålig stil att skylla på regeringen det som ligger på regionerna. Nu förstår jag att man inte törs skälla på de egna för i 19 regioner av 21 är det den gamla alliansen som styr. Skäll på de som är ansvariga. Jag tycker den som spyr mest är ändå KD och även hon vet hoppas jag KD har ett stort ansvar för många äldreboenden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.