SvT bör utöka de regionala/ lokala nyheterna ordentligt. Trött på Stockholm

Nu är det dags för Svt att tänka om ordentligt. Vi behöver mera regionala/lokala nyheter så att vi får veta vad som händer i länet och regionen. Jag har blivit så förbannade less på att höra dessa besserwisser som finns runt storstaden. Jag är säker eller helt säker på att de lever i en helt anan miljö än till och med än vad vi i Umeå är trots att vi också har ett universitet och ett universitetssjukhus. Jag vet att på flera områden är den medicinska kunskapen minst lika vass som på Karolinska, Huddinge med flera sjukhus. Det vore på tiden att vi får nyheter som som kommer från regionen och som leds av journalister som vet hur det är i länet och regionen.

Människorna i Västerbotten tror att sjukvården och äldreomsorgen är lika dålig som i de flesta kommunerna som är runt Stockholm där man dessutom har satt bort det till privata bolag som inte har samma arbetsmiljö och få heltider. Det är personalen som får dåliga förhållanden för att vinsterna ska öka. Kvalitén för det äldre blir sämre och nu ör det många som fått plikta med döden. Det är inte statens ansvar utan det är främst kommunerna men även regionerna. Det behövs mer regionala nyheter i Svt och man har ju rapport och Aktuellt som i stort sett har samma innehåll

2 kommentarer

  1. Sören

    Nyhetsbevakningen i rikstäckande media avtar med avståndet från Stockholms innerstad. Tyvärr sker samma sak i Västerbotten i förhållande till Umeå. Förr fanns det lokalredaktörer i varje kommun som hade järnkoll på vad varenda kommunalråd hade på gång. Nästan. Nu orkar få kolla diarier. Eller vet vad det är…

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja då pratar du om tidningarna förstår jag. Men inte säker på att det står så mycket mindre. Däremot är det mycket sämre med journalister över huvud taget och de är så gmfå de hinner inte med att gå in i ärenden. Jag tror kommunerna och politiken får skylla sig själv lite eftersom man sällan har presskonferenser utan skickar bara ut pressmeddelanden och då blir det från kommunens tjänstemän och inte från politiken. När det så gäller TV så är det på nyheterna bara lite korta telegram och ibland någon journalist som pratar ned någon. Sverige utanför Stockholm ser inte ut som i 08 regionen. När det gäller experter tror jag efter lång erfarenhet att det finns lika många duktiga utanför i stort sett inom alla områden. Hur mycket skulle man inte speglat vilka miljöåtgärder som LKAB och SSAB gjort om det legat i Stockholm. Hon som fick Nobelpriset för gensaxen skulle inte det ha varit i TV om hon varit på Karolinska. Hur och varför har man inte speglat att det har varit många färre döda i Sverige bland de äldre om man haft samma dödstal per 1000 invånare som Västerbotten eller samma antal smittade som Bjurholm har per 1000 invånare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.