Enorma mängder snö på två dygn och så idag 27 grader kallt i Långvattnet och Visitas VD vet inte att vi har enorm smittspridning

Så kom då vintern och jag säger inte äntligen. I måndags snöade det så fruktansvärt att det fanns ingen chans att ta sig upp till vägen här i Långvattnet. Det har inte heller haft någon betydelse för jag har inte kunnat ta mig vidare mot Nyåker för det var så många stora drivor. Det var Mats som snöröjer som berättade det. Var ute och körde lite i går och det var mycket höga plogkanter så risken att köra av vägen var lika med noll. Många gårdar efter vägen till Bjurholm hade bara en liten stig att ta sig fram till gården.

I går skulle jag även mata fåglarna men det var nästan omöjligt att ta sig fram speciellt där det är drivor som är minst en och en halv meter djup. Jag föll och höll inte på ta mig upp eftersom det finns ingenting att hålla sig emot. Idag plockar jag fram skidorna för tror att det går lättare och trampar upp stigar med dem för det fryser ihop. Det är strålande sol i dag men här i Långvattnet är det 27 grader kallt så det gäller att ta på sig kläder och klä sig rätt med många lager. I vilket fall som helst har det kommit mycket snö på lite drygt ett dygn och det är länge sedan det kom så mycket på så kort tid.

Jag gillar inte riktigt när det kommer så här mycket snö utan att isen har hunnit blir riktigt stark för på sjön här har det lätt att bli vak som är djävligt luriga när de ligger under snön. Men det blir inget isfiske i år trots att jag har en riktig isborr som gör stora hål.

Sedan slutar jag inte förvånas över Visitas VD som nu blir förbannad igen för att man inte får ha öppet längre som det var tänkt när reglerna om kl 20:00 kom. Det är märkligt att en företrädare för branch inte har fattat att det är en fruktansvärt kraftig smittspridning i hela landet just nu trots 20 tiden att sjukvården mer eller mindre håller på att packa ihop. Man vet sedan tidigare att på restauranger har det skett mycket stor smittspridning. Visst vet jag att det är tufft för branchen men det gäller att så snabbt som möjligt få slut på smittspridningen om vi ska få börja leva som vanligt till sommaren. Jag har trott att det har varit viktigt för branschen men det var nog fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.