Hur kan det vara möjligt att Kungen är prioriterad att få en spruta nu mot Covid

Hur fungerar prio ordningen när det gäller vaccineringen. Kungen har jag sett har fått sin spruta. Kungen och jag är födda samma år och vad jag vet är kungen kärnfrisk medan jag har både högt blodtryck och diabetes. Media har talat om och visat bilder när kungen fått sin spruta men vad jag har sökt att hitta vilken prioritetsordning som kungen tillhör. Han måste av någon outgrundlig anledning ha fått gå före det prio ordning som gäller. Det måste vara någon i Region Stockholm som är moderatstyrda som tycker att Kungen kan gå före någon som är på något boende eller någon person som jobbar på någon akutavdelning.

Avslutningsvis skulle det varit intressant att veta hur Aftonbladet och sossehataren Lena Melin ha reagerat om Stefan Löfven har gått före och fått vaccin. Det här har kommit ut via media där jag läst detta. Men inget media har frågar varför kungen fått vaccin nu. Jag har träffat kungen många gånger men nu tycker jag det är illa att han har företräde till vaccin när ingen annan som inte bor på äldreboende har fått en spruta.

6 kommentarer

  1. Brorson

    Jag är äldre än kungen och har högt blodtryck och diabetes, men kontrollerar själv att värdena inte blir för höga. Planerade läkarbesök på grund av detta har flera gånger blivit inställda, men gjorde ett akutbesök under senhösten p.g.a förvärrad vestibularis. Och kunde då konstatera att personalen är slarvar med både skyddsutrustning och avstånd. Varför ska de gå före, när de tar så lätt på restriktionerna? jag har inte ens fått möjlighet att anmäla mig till vaccinationskön. Jag är ändå relativt frisk för min ålder, bor på seniorboende men klarar mig än så länge utan hemtjänst. Flera grannar har blivit sjuka i covid och några har dött

  2. Stefan

    Kungen går före dig. Sjukt det är ju ingen pokerhand man talar om.
    Kungen borde väl ha alla möjligheter att isolera sig som alla andra. Han bor väl inte i en enrummare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.