Hur illa får man bete sig när man tillverkar kravmärkt mat. Helt åt skogen med krav.

Matbranschen måste vara en djäkla fuskbranch. I vecka uppdagades hur fusket var med ett slakteri. Jag mådde faktisk riktigt illa hur jag såg hur man misshandlade grisar som höll på att slaktas på ett kravmärkt slakteri. Det blir dålig kvalité i köttet när man stressar djur på detta sätt.

De som misshandlar djur ska anmälas för djurplågeri. I uppdrag granskning fanns ju alla bevis på djurplågeri. Det är också illa att de som har ansvar för kravmärkning inte kollar hur det fungerar. Det är märkligt att det är ett TV program som måste se hur fusket med krav sker. Det djäkligaste är att det här drabbar även de som sköter sig vilket är synd.

7 kommentarer

 1. Olle

  Jo den slaktaren hade väl inte ”alla hemma” ,bra att det kommer upp till ytan. Själv begärde jag att säga mitt medlemsskap i LRF vilket många med mig gör nu, hur de kan ha förtroendeuppdrag och varit fällda för djurmisshandel förstår jag inte. Men LRF har antagligen inte rätt att ta ut ett rättsregister på sina medlemmar. Slälv kör jag mina djur själv till närmaste slakteri i välströad transport, djuren ligger och tuggar halm när man kommer fram.De får lungt gå in i den välströade boxen ,där de lungt och sakta får gå in i slaktrummet där de snabbt bedövas med bultpistol och hinner inte märka nåt och de är fullständigt bort när de avblodas.Husbehovsslakten är ännu snabbare, tar ut djuren och bedövar dom när de äter kraftfoder med bultpistol och avblodar, så här slipper de också transporten. Men de tar en transport i egen regi med lugn ,direkt när hjulen sätts i rörelse brukar de lägga sig ner och tugga på halmen den är strödd med.Men hoppas också få se ett tv program från några välskötta gårdar också som de mesta är. Men det ger väl inga tittar siffror ,det är ju inte PK idag att föda upp djur till slakt. Trots att de tillför större delen av vår mångfald i sina beteshagar.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du gör det bra men tyvärr så har alla media en förkärlek till att berätta om de som inte sköter sig. Det måste vara mer som gjort att du lämnat LRF. Nackdelen då är att det försvunnit en som sköter sig och kan inte sprida goda exempel. Har du din gård i Västerbotten

   • olle

    Nackdelen är att alla som inte har nån insyn i jordbruk drar alla över en kam och man förlorar glädjen för jordbruk. Blivit utsatt för djurrättsterrorister 2 ggr som hotat mig och min familj och polisen lade ner utredningen direkt. Varför görs inget åt detta.Vem vill producera mat när man blir terroriserad. Man märker även hatet mot bönder när man kör efter vägen i 40 km fart att bilisterna blir vansinniga. Varför det är deras mat vi transporterar. Kör man ut koskit ringer närboende och klagar, koskit luktar naturligt konstgödning inget. Med andra ord luktar det skit är det naturlig odling. Ett annat problem är rovdjuren som tex Vargen som går före livsmedelsproduktion, den ena fårgården efter den andra lägger nu ner söderut. Ingen orkar komma ut i hagen och se döda och sargade får slagna av varg. Det har tom gått så långt att djurägare blivit anmälda för djurplågeri på grund av att de enligt rovdjursföreningen haft staket som vargen kunnat ta sig igenom. SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat att länsstyrelsen Stockholm efter upprepade vargattacker polisanmält berörda djurhållare för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att skydda sina djur.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag har också varit utsatt för dessa grupper. Det är för djäkligt att alla dras över en kam. Den som sköter våra jordbruksmarker har levererat felfri mjölk i 30 år minst. Fick en medalj av kungen vid 25. Men inget som talade om hur han skötte djuren visades i media

 2. Caanita

  Bra att det kommer fram hur det ser ut trots att det heter kravmärkt. Många gånger har jag undrat om det här med ” eco- odlat”, vad har vi för garanti att det verkligen är besprutat? I Sverige har vi en mängd olika myndigheter som har som uppgift att kontrollera att lagar och regler följs, men först i Uppdrag granskning, får vi veta hur det ser ut.
  Det enda vi vet med säkerhet när det gäller den sk krav- och ekologiskt är, att priserna är högre.

  • olle

   Vad vi än gör finns alltid myglare, dessa som ställer till det för de som sköter sig. Men de som förstör är en väldigt liten andel. För du ska veta att vi kontrolleras ofta och noggrant av myndigheter. Och ju större enheter som skapas ju mindre koll har myndigheterna. Men som jag skrev tidigare, press och media kunde väl nån gång visa alla välskötta jordbruk också. Men som sagt det säljer de inga tittarsiffror och lösnummer på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.