Trots seger i kväll i Vännäs mot Södertälje fungerar inte Björklöven som de ska göra

Man orkar snart inte ens bli förbannad när man ser Björklöven. Reporterna mer eller mindre hånar Björklöven då man tar så många utvisningar med en man man för många på isen. Det här är nog säsongens sämsta match men det har varit dåligt halva säsongen. Tittar man på de tio senaste matcherna då ligger man bland de sämsta till. Inget spel har fungerat den enda som gjort det är Mantler. Såg i VK att importen Ingram har tagit time out och går på någon rehabilitering. Det syntes nästan att han inte mådde bra.

De tar även för många utvisningar och idag blev det 16 minuter mot Södertäljes 8 minuter. Jag har svårt att tycka att det är rätt fördelning i utvisningsbåset. Björklöven är inte längre bra i en man mer på isen. Den här matchen som man lyckats vända till 3-2 så släpper man in ett mål 3,24 kvar med en man mer på isen. Inte alls godkänt trots att det blev en uppryckning i sista perioden. Sist lyckades Hutchings sätta segermålet men strax efter 4-3 så blev Plant tacklat brutalt och att inte domarna beivrar detta då är ishockeyn på väg åt fel håll. Även om det blev seger så är det något fel när man spelar så dåligt. Finns inget spel i stora delar av matchen

3 kommentarer

  1. Stefan

    Vi hade flyt. Målet som Södertälje fick bortdömt hade kunnat godkännas.
    Vi får se om det vänder nu. Tyvärr så vinner man inte matcher i längden genom att sitta i utvisningsbåset. Sedan är vårat BP inte i närheten av vad som är godkänt.
    När vi har PP så är det heller inte bra. Tränar man aldrig på sådana saker?
    Mantler tycker jag är bra och han kommer kunna matcha Poulin.
    Skada på Plant. Är väl så att skador får man räkna med tyvärr.
    Jag skulle hellre se att man hade köpt in en back. Visserligen kommer 2 nya forwards in men det är ju spelarna vi har haft hela säsongen som måste höja sig.
    Luktar tyvärr lite panik då det ska värvas hela tiden och hur många utländska spelare ska vi ha?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Sent i kväll har domarna sagt de ska anmäla huvudtacklingen på Plant. Det är illa att de inte såg det direkt för då har det dessutom blivit matchstraff. Södertälje spelar hårt i överkant och de var en Södertäljespelare som skadade målvakten tidigare. 5 matchers avstängning borde vara ett lämpligt straff

  2. Stefan

    Ser på http://www.hockeyallsvenskan.se där kan man se sammandrag av matcher samt klipp av situationer till disciplinnämnden.

    Hans tackling mot Plant ser jag nu och den är mycket onödig. Han måste bli avstängd.
    Har sett lite shl matcher på tv där är det ännu mer situationer som missas. De är mycket mer trafik mot mål och många farliga närkamper. Spelet går mycket snabbare och i och med detta blir det större kraft i allt.

    Lagen i allsvenskan har rätt bra spel och det finns spelare som skulle hålla i shl.

    Björklöven skulle tyvärr med detta lag inte ha en chans fysiskt tror jag. Det är där det skiljer.

    Om Löven går upp med denna trupp behövs säkert 10 till 12 nya spelare. Men jag är säker på att Löven har koll på detta och att de garanterat har skissat på ett tänkbart lag.

    3 backar och 6 forwards behövs och då från start. Målvakterna håller om nu de stannar.

    Jag tror också att det är lättare för Wallson och laget att prestera om man har laget klart från start. Möjligt att man eventuellt tar in 1 till 2 spelare i mitten av säsongen om marknaden ser bra ut.

    Jag tror att man har tagit in spelare så fort det går tungt har en liten förklaring till stundtals dåliga insatser. Vad tror du?

    Jag menar att media håller allt Kenttä gör som en gud men så är det inte. Ifjol kunde det inte gå sämre än året innan. Med facit på hand hade det varit bättre att bli 4a eller 5a i serien (corona satte ju stopp) för att i år bli bättre. Nu trodde man att man per automatik skulle bli bättre. Jag tror ifjol att ingen hade en tanke på att det skulle gå så bra. Jag tror att hade vi gått upp så vore det för tidigt. Jag tror att man måste ha bra spelare underifrån också. Tyvärr ser jag Skellefteå som ett bra exempel då många av deras bästa spelare har funnits i klubben sedan de var 15 år. Tänker på wingerli och berggren och målvakten linwall.

    Jag vidhåller att även om vi går upp i år så var fjolårets lag bättre som lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.