Det måste till mycket hårdare straff mot de som gör tacklingar mot huvudet. Senaste exemplet det som skedde mot Adam Plant

Det behövs mycket hårdare straff inom ishockeyn för tacklingar mot huvudet. Vid Björklövens senaste match blev Adam Plant fult tacklad med armbågen mot huvudet av Södertäljes Ludwig Blomstrand. Blomstrand är en spelare som hela tiden spelar ett fult spel men tyvärr har han domarna med sig. Att de inte så armbågen mot huvudet är helt obegripligt för man såg på tv hur det gick till och domaren stod nära. Plant föll ju ned nedklubbad och det blåstes av en lite senare. Den som inte såg hans beteende när han skulle på väg till båset såg att det tagit i huvudet ska inte döma. Någon utvisning blev det inte heller. Det blev det inte heller förra gången när en Södertäljespelare körde över och långtidsskadade vår målvakt Paulin men då ingrep inte heller disiplinnämnden

Nu kan domarna anmäla till disciplinnämnden i efterhand och det är väl bra men klubben borde kunna anmäla men det vet jag inte. Nu kommer Blomstrand att få ett straff som är någon matchs avstängning. Det straffet är alldeles för lindrigt för en handling som inte följer reglerna. Spelaren kan ju för en sådan tackling få skador för livet men även bli borta längre tid av säsongen och tappa sin lön eller delar av den. Klubben i det här fallet drabbas också genom att spelaren är borta och måste ersättas på grund av att Blomstrand gjorde ett regelbrott på isen.

Straffen för dessa huvudtacklingar är alldeles för låga som det ser ut med några matchers avstängning. Sker detta i det civila att man slår någon i skallen är straffet betydlig hårdare. Vet inte men det borde vara grov misshandel och det är dessutom gjort medvetet. Ishockeyn måste tänka om ordentligt när det gäller framför allt tacklingar mot huvudet. För det första måste straffet avstängning bli betydligt längre och även ersättning till spelare för lidandet han/hon får. Klubben som råkar ut för skadan borde även kompenseras på något sätt. Klarar man inte av en straffskala inom ishockey motsvarar vad som sker i samhället då får man gå till vanliga domstolsväsendet. Man kan inte tillåta att huvudtacklingar har så låga straff. Det kan för laget vara värdefullt att få bort en nyckelspelare från motståndarlaget.

I kväll möter Björklöven Mora ett annat lag som har tur med domarna . Mora är även ett lag som spelar hårt och fult men när det gäller både Mora och Södertälje verkar domarna ha glömt hur de skulle döma slag med klubban. Däremot tycker jag Södertälje gjort det bra som tog avstånd för ett nättroll som skrivit på detta med Löven sidan. För Evigt För alltid Björklöven. Däremot den grupp som heter För evigt för alltid där Björklöven- där man får diskutera ishockey, den sidan är fylld av nättroll och hat mot Björklöven. Många kommentarer där får aldrig komma in där det gäller regler om ansvarig utgivare. Skulle till och med tro delar som skrivs faller under allmänt åtal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.