Mora mot Björklöven där får Löven det svårt. Vilken märkligt syn Blomstrand och Södertälje har att tacklingar mot huvudet tillhör spelet då är man huvudlös

I kväll har Björklöven Mora borta vilket känns svårt. Spelet måste bli betydligt bättre hela tiden om det ska gå vägen. Mora är också ett lag som spelat ett tufft och vårdslöst spel och de har också kunnat skada Björklövens målvakt utan att drabbas av en utvisning eller annat straff. Jag tror det blir svårt i kväll när Adam Plant är borta på grund av det övergrepp han utsattes för. Jag kommer tillbaka lite längre fram i bloggen om detta.

Björklöven har haft svårt mot Mora denna säsong och förlorat båda matcherna och den ena med hela 8-4 i den första berömda då ett spelbolag mer eller mindre påstod matchfixing när det senare kom fram att det var deras eget fel och bolaget var Bet365. Den matchen spelades här i Umeå och det gjordes även den andra drabbningen som man förlorade med 3-1. Det här innebär att i den form Löven var i dessa matcher sitter i för trots att man vann mot Södertälje spelade man inte bra. Laget i kväll är i som tidigare med undantag att Plant är borta. Jag hoppas på vinst men tror på förlust.

Så måste jag gå tillbaka till Södertäljematchen som spelades i Vännäs men på fredag är A3 skottad taket på så matchen kan spelas hemma. När jag läser i VK att Blomstrand sagt när han fått det lindriga straff och uttalat sig tror jag inte han är frisk och borde undersökas ordentligt om han fortfarande ska spela. Han är så djävla dum i huvudet att han i klartext säger att ”att denna tackling ska vara en del av spelet” Han är så skadad i huvudet att han vill att huvudtacklingar ska vara en del av spelet. Så skyller han på att det var Björklöven som fick till anmälan och vem gör det. Det är mycket svagt av Södertälje att inte ta avstånd från tacklingar mot huvudet. Lag som håller den typen av spel om ryggen har ingenting i Svensk ishockey att göra. Må de straffas på något sätt.

Så här skrev VK i eftermiddag som en del i en artikel om Blomstrands avstängning
Blomstrand har genom sportchefen i Södertälje, Mikael Samuelsson, uppgivit följande:
”Vi anser att denna tackling är och ska vara en del av ishockey som sport. Hårt men ärligt spel är det vi försöker utbilda i våran förening. Domaren (förvisso linjeman) som är cirka fem meter därifrån och tittar på tacklingen, skulle kunna välja att rapportera den till huvuddomarna men väljer att ej göra så. Utan detta kommer efter påtryckningar av Björklövenspelarna. Enligt oss så bör inte denna typ av spel hamna som ett ärende hos en disciplinnämnd”.
Disciplinnämnden gör dock en annan bedömning.
”Nämnden finner det utrett att Ludwig Blomstrand gjort sig skyldig till en huvudtackling som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning”, skriver de i beslutet som kom efter lunch på onsdagen. Slut citat VK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.