Södertäljes Blomstrand fick ett lindrigare straff än Deilert. Disciplinnämndens ordförande rättar inte till ett fel som de begått

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd är en nämnd som inte ens följer sina egna regler. Antagligen måste det finnas någon från Södertälje i den. Blomstrand som gjorde en mycket ful armbågstackling mot huvudet på Adam plant fick bara 3 matchers avstängning trots att han varit avstäng en gån tidigare. Så här skriver VK vidare ”Många Björklövensupportrar tycker det blir orättvist när Alexander Deilert var med om något liknande tidigare och fick en lång avstängning?

– Jag förstår det. Men ibland blir det fel och det är bara att lägga sig platt och stå för sina misstag, säger Ramsey.” Vilket talar för att det inte är ett rättssäkert system. Ramsey har sagt till VK att när Blomstrand varit avstängd tidigare och egentligen skulle haft ett strängare straff ” – Vi missade det helt enkelt, sa Alexander Ramsay, som är ordförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Det måste vara något fel när man inte kan rätta till ett begånget fel. Jag liter inte på att det är som han säger utan han ljuger rätt i ansiktet. Den typen av fel måste rättas till. Vore det ett förbund som behandlar alla klubbar lika så måste han omedelbart bort från sin organisation. Oavsett vad han säger måste Björklöven ta upp detta med Svenska Ishockeyförbundet och även överklaga beslutet. Blomstrand måste dessutom klassas som en återfallsförbrytare. Dessutom måste ha kunna straffas för att han anser att det tillhör ishockeyn att tackla mot huvudet. Agera Björklöven för ni kan inte låta en nämnd gå ifrån utan att rätta till fel. Domaren borde också kunna överklaga.

2 kommentarer

  1. Arne Gavelin

    Vilka personer sitter i disciplin nämnden? SKANDAL om man inte följer regelverket. Agerar man utifrån egna intressen – då ska man inte vara värdig en plats i nämnden. Aggera Björklöven! En domare kan göra ett misstag men…………. Domarna bör också själva ta ett ansvar så det blir rättvist – även om det blir i efterhand. Ändra Er disciplin nämnden! Visa Er värdighet. Så gör domarna, ibland när man insett att man gjort ett fel.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig men vet bara vem som är ordförande och det namnet hade jag i bloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.