AIK mot Björklöven på Hovet där de spela i dräkter liknande som användes vid segern över Löven i SM finalen 1982

Dags för match igen för Björklöven. Denna gång är det AIK som står på programmet. Det har varit många matcher genom tiderna mot AIK och den som jag sörjer mest är finalförlusten i den 5:e matchen som jag tror spelades i Göteborg. Björklöven började finalserien bra med två segrar men sedan blev det tre förluster och den sista med 3-2. I semifinalen vann man mot MoDo med 2-0 i matcher.

Idag ska AIK spela i samma dräkter som när man vann guldet då 1982. Grundserien vann Färjestad men de fick mot AIK i semifinalen. Jag tror dock inte AIK kan Psyka Björklöven med de tröjorna och skulle tippa att det är få spelare som vet att lagen möttes i finalen just det året. Finalen då spelades den 25 mars. Björklöven har några spelare som spelat i AiK och tvärt om men Fredrik Weigel spelar inte idag. Björklöven har ofta haft svårt mot AIK som har gjort en kraftig uppryckning efter en mycket svår start. Björklöven fick en liten nedåtgående trend när Grundström och Steen lämnade och kallades hem till sina NHL. Det är självklart för alla hoppas jag att det blir ett tomrum efter sådana stjärnspelare. Jag ger mig inte in på något tips idag utan lever på hoppet och att försvarsspelet stämmer.

Så här startar Björklöven
Målvakt: Kevin Poulin (Isak Mantler)
Förstafemman: Teemu Eronen, Alexander Deilert – Alex Hutching, Tyler Vesel, Francis Perron.
Andrafemman: Nikolai Belov, Zach Palmquist – Sebastian Manberg, Pontus Andreasson, Gustav Possler.
Tredjefemman: Daniel Norbe, Karl Johansson – William Eriksson, Axel Ottosson , T.J Brown.
Fjärdekedjan: Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin.
Sjundeback: Alexander Popovic
Extraspelare: Kristoffer Söder

Tyvärr tror jag inte på domarparet som dömer dagens match som är Fredrik Rönnberg och Filip Sandstedt. Men hoppas att de har en av sina bättre dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.