I dag 15:00 börjar matchen som ger den 4:e raka förlusten mot MoDo

Dags för match idag igen mot MoDo men idag borta. I går blev det som jag trodde förlust och förstår inte vad som ska kunna vända trenden. Gårdagens förlust var en viktig del för MoDo då det mer eller mindre säkrade MoDo från negativ kval. Har inte sett något lag idag men det spelar ingen roll hur de möblerar om då försvarsspelet finns inte just nu och inte på länge. För mig är det obegripligt att man inte kunnat fortsätta med det försvarsspel som Fagervall lade grunden till och fungerade hur bra som helst och var viktigt för att vända spelet. Jag skulle inte satsa ett enda korvöre på seger för Löven i matchen som börjar kl 15:00

6 kommentarer

  1. Kalle aNKa

    Kan bli tidig semester i år också för löven. Kenttä säger att han har full förtroende för Wallson och lahti. Då utgår jag att han vet något som vi övriga inte vet.

    När Oskarshamn gick upp var det AIK som vann serien, så det var först när slutspelet började Oskarshamn var som bäst och slog ut AIK. Är det Hellström och Rahimi som är hemliga planen eller är det Olle Liss i PP? Eller ? Ska bli intressant och se…

    Vilka flopp matcher löven gjort nu när man ska hitta formen, men jag tycker Wallson har gjort en del dåliga tränings drag, inga time out när man ligger under tog in Mantler när man skulle hitta formen och det var när Poulin spelade bra. Eller säger att han tog inte ut målvakten när man hade PP och det var nästan tre minuter kvar av matchen för det kan bli för många ute spelare med sex man på planen.? Varför tar man då ut målvakten när man ligger under med ett mål och spelar sex mot fem i ishockey??

    Han gör små tavlor här och där hela tiden tycker jag.

    Nu när Poulin har varit under isen i två matcher hade jag däremot låtit Mantler starta i kväll mot Modo, men han tar väl Poulin bara för hans meriter istället för att se om inte Mantler är hetare just nu.

    Ja man behöver inte forcera framåt hela tiden mot alla lag, bättre att lära sig hur man vinner mot ”smäre” lagen i serien. Ett exempel är stabilt försvar spel och låta Modo göra misstagen. Liknande som mot Kristianstad borta senast.

    Ta det lugnt det kommer lägen, försök att vara mer effektivt istället. Hoppas det börjar släppa lite i PP nu.

    Svår match att tippa med tanke på att man förlorade mot Väsby andra hemma matchen med 5-3 också fast man visste att man gjort det tidigare.

    Så har man lärt sig läxan? Kanske, svårt att veta med löven. Matchen kan sluta både 5-1 till Modo eller löven, men faktiskt också bli jämn och sluta med förlängning.

    Men jag hoppas verkligen löven steppar upp och sätter ner foten och vinner. 🙂

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst lever vi på hoppet men att nå SHL går inte. Den största orsaken tror jag är att man följer inte lika slaviskt det försvarsspel som Fagervall och laget införde förra säsongen. Det spelet gjorde att man snabbt ställde om och fick fina och bra lägen att göra mål. Det är konstigt att MoDo som ligger i bottenträsket är de som besegrat Björklöven men även straffat Timrå. Jag tror även att det är försvarsspelet som gjort målvakterna dåliga

  2. MB

    SÅ sant, laget verkar fullständigt handlingsförlamat om man åker på ett baklängesmål. Detta bådar inte gott, vi kan glömma SHL så länge Walsson och Lahti styr skutan!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag är inte säker på att det är enbart deras fel. Det är ju många rutinerade spelare i laget som alla transatlanter som inte gör det bra ja även försvaret fungerar inte. Jag tillhör inte de som har en övertro på båstet

      • Hasse

        Kenttä är en sportchef som bara värvar spelare hela tiden och inte satsar på egna produkter. Då gäller det att hitta spelare med hjärta för Löven och inte spelare som bara spelar för pengar. Ifjol fick Kenttä ihop laget, men man kan inte räkna med att det ska gå varje säsong. Transatlanter är sällan lösningen på problemen och framför allt en säsong som denna då många spelare inte har spelat en match innan de värvas. Jag tycker att många i Umeå fick hybris inför denna säsong och trodde att Löven enkelt skulle vinna allsvenskan och sedan gå upp till SHL. Det kan fortfarande hända att det blir ett avancemang till SHL, men då måste mycket bli bättre.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Jag tror att man är chanslös och saken är hur enkelt som helst. Man är inte lika slavisk på att följa det spelsystem som man använde förra säsongen. För mycket dräll med pucken och de kan inte spela sig ur på ett snabbt och effektivt sätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.