Kvinnor klarar infektionssjukdomar bättre än män. All kunskap finns inte på Karolinska och i Stockholm

Nu har det bevisats i Undersökning från Peik Brundin vid Umeå Universitet att kvinnor klarar infektionssjukdomar bättre än män. Det har han sett nu under den här hemska pandemin som vi inte ser något slut på. En orsak är att det kvinnliga könshormonet östrogen spelar en roll för immunförsvaret, visar den nya studien här ifrån från Umeå.
-Man kan säga att naturen har gett
kvinnor ett visst medfött skydd mot en del svåra infektioner och att
könshormoner bidrar i detta avseende, detta säger Peik Brundin, infektionsläkare och doktorand Umeå universitet. Kvinnor har ju längre medellivslängd än män och den är 84 år för kvinnor och 81 för männen. Nu torde den säkert minska i spåren av pandemin som skördat sin flesta offer bland den äldre generationen.

Jag tycker det här visar inte minst att all kunskap finns inte bara på Karolinska och jag tycker det är synd att TV kanalerna har sin utgångspunkt runt Stockholm och de lever i den miljön. Det är inte förvånande att så sker speciellt på TV för de tror ju samtliga på nyhetsredaktionen att allt händer i Stockholm och TV4 har inga redaktioner ute i landet. Svt borde använda mer av sina lokala redaktioner så vi ute i landet får se annat i nyheter från Stockholm och det behövs även längre sändningstider för regionala nyheter. Stockholms nyheter upprepas gång på gång från morgon till kväll.

Det finns mycket mer som händer tex på Umeå Universitet som aldrig nämns och det är att här ligger en Designhögskola som ligger i topp i världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.