Liberalerna ska liera sig med SD men väljer man Sabunis väg är de väl bättre att de lägger ned partiet

Libereralerna ska nu krypa under täcket för att kunna få vara med och gå i moderaternas ledband. Jag tror inte deras minskade förtroende beror på det samarbete de gick med i som kallades januariöverenskommelsen. Jag tror att partiets identitet försvann mellan 2006 och 2014. Då var det Alliansen som styrde och de som styrde var moderaterna. Man pratade enbart om alliansen och ingen sa något som var från Folkpartiet utan allt handlade om alliansen. Som det ser ut nu om de vill föra en moderat politik så gå och lägg ned partiet och de som vill får gå med i moderaterna. När man nu tvättat bort agget mot Sverigedemokraterna så har nog moderaterna samma spännvidd som Liberalernas politik och båda kallar sig liberala partier. Lägg ned ett parti som inte har någon egen politik egentligen.

Det är egentligen för många
partier i riksdagen som det redan är. När det gäller deras politik brukar man i nästan alla lägen följa moderaterna och jag minns väl Peder Westerbergs kommentar som oftast lydde så här ”Jag tycker som Anders”. Jag tror att Liberalernas tid är över och tror inte ett dugg på att Sabuni är en partiledare som kan lyfta partiet. Det är klart att ett parti som är så kluvet kommer inte att vända siffrorna genom att tvinga folk att ställa upp på den linje som Sabuni företräder oavsett vad man nu säger på söndag. Det har ju framkommit att hennes trogna har med full kraft ställt motståndarna utanför att delta. Oavsett morgondagens beslut så vore det konstigt om inte motståndarna mot ett samarbete med Sverigedemokraterna återkomma nästa år när de har landsmöte. Med sådan klyfta inom partiet kommer inte att lagas genom ett beslut i morgon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.