Är inte säker att Björklöven fixar semifinal i kväll, men det är även Formel 1, Trav, och VM kval i fotboll idag

Idag är det en idrottsöndag igen fastän det bästa programmet vintersöndag har försvunnit och skidsporten är borta och tyvärr är skidor på längd och utför borta ur SvT nästa säsong. Men idag finns det andra idrotter som Formel 1, Ishockey och Fotboll på dagordningen

Det börjar med Formel 1 och där hoppas jag verkligen att det blir ett mycket jämnare år då Mercedes varit för överlägsna. Även om Hamilton säker kommer att vara en av de stora favoriterna även i år. I täten vid starten står Red Bulls Max Verstappen och andra kvaltid hade Hamilton. Mest intressant är ändå Schumares son Mick som gör debut med 19:e kvaltiden. Nu kör han inte för Ferraris huvudbil. Kul att se

Så var det kvalet till SHL där Löven och Timrå har chansen att avgöra. I går tyckte jag det var uselt av TV4 sporten när de sa om fredagens match att Björklöven vände upp och vann efter den senaste förlusten. Svagt att de inte visste att Löven vann i onsdags. När jag skriver har inga domare redovisats men mycket tyder nog på att någon eller båda som dömde sist dömer igen. Inför förra matchen trodde jag domarna skulle avgöra till Moras fördel men Löven spelarna gav inte domarna någon chans att få en utvisning mot sig.

Den risken finns även idag och Löven måste passa sig noga. Men såg även senast att Wernblom är en ful djäkel vilket är synd för han har blivit en bra spelare. Däremot ser man att Mora försöker att spela fult inte minst mot målvakten. Det gör att jag även där här gången är jag rädd för att det blir förlust och ett avgörande till veckan i A3 arena. Vinner Björklöven så är det färdigt att man går till final.

Sent i kväll så är det en fortsättning på VM kvalet där Sverige hade tur som vann. Det har sagt att Kosova är ett bättre lag än Georgien men så är det inte enligt den ranking som finns utan Georgien har en lägre ranking. Jag både hoppas och tror att Sverige har goda chanser att ta hem spelet. Jag tycker Sverige har ett mycket bra mittfält och toppforwards som Zlatan och Isak. Håller tummarna.

Den sport som är kvar det är travet och G75 vilket börjar kl 15 och där har jag inte funderat så mycket utan tagit ut en häst och låter Harry sköta resten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.