Kommunfullmäktige borde effektiviseras jag tror inte de långa debatterna ändrar åsikt hos andra partier och det är nog svårt att få folk att ta politisk ställning genom att lyssna på KF

Jag är numera ersättare i kommunfullmäktige och möten körs via nätet. Även som ersättare är man med och deltar på möten. Jag är helt övertygad om att de argument som framförs i diskussionerna under mycket lång tid är egentligen nästan helt onödiga. Den här långa pratet tror jag inte går att övertyga någon i något annat parti. Om man värvar någon ny röst är också inte så troligt. Fullmäktige började kl 9:00 med det vanliga strulet om de olika inloggningarna som måste göras. Det blir frågor om hur man gör trots att det i handlingarna finns ett dokument som heter ”Anvisning för förtroendevalda i kommunfullmäktige som deltar vi distans”

Nu när sammanträdet gör uppehåll så har man behandlat en motion färdigt och den handlade om Upphandla delar av It stödet egentligen en utredning om vad som kan läggas ut. Och den som nu är uppe handlar om att städet ska upphandlas. Båda motionerna skriven av Anders Nordqvist Liberalerna. Det har varit många som varit inne i debatten flera gånger och med repliker. Men det är samma saker som kommer och upprepas gång på gång och jag upplever det riktigt tjatigt. Däremot är jag helt säker på att Liberalerna som skrivit motionen inte vinner en röst till i ett val. En sak är jag dock helt säker på att det som saknas i kommunfullmäktige är inte effektivt ett enda dugg. De som upprepar saker som man gör ska inte prata om effektivitet i interpellation när man inte är effektiv i fullmäktige.

Jag har nu sedan jag slutat som kommunalråd att ibland lyssna på debatter, interpellationer och enkla frågor. Där är det betydligt kortare debatter och inte så många som går upp i varje enskilt ärende. Jag tycker man i stort sett borde kopiera tider , deltagande mm från riksdagen så att dessa ämnen tar kortare tid och att det blir mer tid över till de beslutsärenden som måste beslutas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.