Det blir nu avhopp från liberalerna men hur kunde de välja en högerpartist

Jag undrar om Sabuni har någon insikt hur det kan bli om man inte kan enas. Jag hade i min enfald trott att hon lärt sig detta under allianstiden då jag är helt säker på att liberalerna fick fe sig för det mesta då Moderaterna var mycket större. Nu får vi se hur många som kommer att lämna Liberalerna så de ser partier med rötter i Nazismen som ett direkt hot mot mycket av det liberalerna står för. Det finns väl inget parti son varit så liberalerna både när det gäller flyktingpolitiken, invandringspolitiken, HBTQ frågor, religionsfriheten, frihandel och mycket mera. Nu har en av Sabunis närmsta medarbetare under tiden L satt i regeringen och orsaken är närmandet av SD. Man måste nog lita på stödröster från moderaterna i L men det kan även KD behöva och då är det inte otroligt att SD kan bli största höger parti och då får vi se om Sabuni överhuvudtaget kan bli minister. Jag tror att för Liberalerna var valet av Sabuni ett misstag för hon för inte en liberal politik nu och kan inte göra det med stöd av SD. Så här beskriver Omni ett avhopp från Liberalerna.

En av Nyamko Sabunis närmaste medarbetare under tiden då L satt i regering, Amelie von Zweigbergk, lämnar partiet efter 40 år, efter beslutet att öppna upp mot SD, skriver DN.
”Sverigedemokraterna? Hur kunde vi hamna där?” skriver hon i ett sms till tidningen.
von Zweigbergk var statssekreterare åt Sabuni när Sabuni var jämställdhetsminister i Fredrik Reinfeldts regering.
L:s vägval röstades igenom med bred marginal på ett partiråd i helgen, men beslutet har väckt starkt kritik internt, och flera medlemmar har redan lämnat.

En kommentar

  1. Nils Andersson

    Skall L överleva. Får Sabuni lämna ledarrollen.
    Hon har inte lyft partiet. Som nya partiledare, brukar göra. Att acceptera samarbete med SD. Belägger, bestyrker. Att maktkåtheten är viktigare. Än ideologi
    Värderingar. 6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.