Nu måste man börja höja skatter i USA och väljer bolagsskatten

USA har hela tiden finansierat stora delar via bolagsskatter. De är betydligt större i USA än i Sverige. Donald Trump han sänkte den från 35 procent till 21 procent och nu ska Biden höja den till 28 procent för att finansera för att finansiera den infrastruktursatsning som ska genomföras. Jag tycker det är konstigt att USA skuldsätter den framtida generationen som man gör. De har nog större stadsskuld än vad Grekland hade när de tvingades till att städa upp ekonomin genom nedskärningar. Det går inte göra så i USA då de inte har någon välfärd att skära i och därför är det så många som får dö mer eller mindre på gatan.

Så här skriver Omni om företagsskatterna i USA.
USA:s president Joe Biden kommer att föreslå att bolagsskatten ska höjas till 28 procent, från dagens 21 procent. Det uppger Vita huset i ett uttalande.
”Presidenten föreslår en grundlig förändring av bolagsskattelagen så att den ger incitament för att skapa jobb och investeringar […] och säkerställer att stora företag betalar sin beskärda del”, heter det i uttalandet.
Skattehöjningen ska bidra till att finansiera Bidens infrastruktursatsning på 2 000 miljarder dollar, som ska presenteras närmare under onsdagen, skriver CNBC.
Republikanerna kapade under Donald Trump bolagsskatten från 35 procent till 21 procent under skattereformen 2017. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.