Umeås Liberaler vill att partiet samarbetar med SD, de gör det genom att acceptera partirådets beslut

Det har varit helt tyst i Umeå om vilken syn Umeås Liberaler har på att deras pari vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Visserligen har Peder Westerberg varit tveksam till samarbete, men den tveksamheten är inte värd ett enda dugg när han då säger att han accepterar beslut. Det är trots allt en mycket liten skara som sitter i partirådet och man har trots allt ett organ som ligger över och som fattar beslut och inte enbart ger råd till partirådet. Det har motsvarade vår kongress, som heter landsmöte. Jag tycker självklart att det jättekonstigt där Liberalerna i Umeå finner sig i att man ska samarbeta med ett parti som har sina rötter i Nazismen. Det om något måste vara som ett knivstick i ryggen på Björn Kjellson. Nu vet vi i alla fall att ledaren för Liberalerna i Umeå vill att partiet ska samarbeta med ett främlingsfientligt parti och som har sina rötter i Nazismen och vi har även sett i TV vilken syn partisekreteraren har på Islam.

11 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Nu har statsminister Löfvén (S) på kort tid hunnit säga dels ”att en högerregering med stöd av Sverigedemokraterna hotar demokratin”, samt att ”Vänsterpartiet alltid har stått upp för demokratin”. Mitt förtroende för den mannan har sjunkit under samma tidsrymd. Vänsterpartiet har rötter i (massmördarna) leninism och stalinism.

  Jag måste också säga att liberalen Peder Westerberg i Umeå på många sätt är en mycket bra och förtroendeingivande politiker. I denna fråga om Liberalernas vägval har han uttryckt sig diplomatiskt.
  Hur Holmlund kan anklaga honom för att han accepterar partirådets beslut, fattar jag inte. Vi ska heller inte glömma att det var han som stoppade det överdrivna kommunala rökförbudet i Umeå centrum, som rödgröna försökte driva igenom. Denne Westerberg är ö h t en mycket bra grindvakt mot överdriven socialistisk förbuds- och monopolpolitik.

  • Ulf Parde

   Jag vet inte om jag nånsin försvarat den fria arbetskraftsinvandringen.
   Jag har hela tiden berömt S för OS-ansökan.

   • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Du brukar sällan kritisera moderaterna men det innebär även att man ställt upp på helheten i politiken. Om man inte är med och försöker förändra partiets syn.

    • Ulf Parde

     Jag har nyss kritiserat (se Nicklas Sandströms blogg) borgerliga för överbudspolitik i regionen (ang. 36 i st f 18 Mkr).

     • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du tänker rätt för det där är bara att ställa in sig

 2. Olle

  Är det inte dags att stanna upp och fundera över vad vi vill ha för samhälle? Partierna borde koncentrera sig på sin egen politik och sina visioner och mål för framtiden. Allt kan inte utgå från SD! Så viktiga är de inte! Vi har fått någon form av SD-psykos i det här landet. Det vore befriande om vi kunde bota den.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du ska inte glömma bort hur extremhöger som är främlingsfientliga har kommit till makten i flera länder. USA är väl det största landet som drabbats med Trump i spetsen och där det dök vilka vapensekter som helst där mycket talar för att an fick hjälp av ryssarna. Valfusk ville han syssla med och det händer bara i kommunist och höger diktaturer. SD har trots allt sina rötter i nazismen och så är det. Det finns många andra högerdiktaturer men även andra där alla människor inte är lika mycket värda. Det är Ryssland,Kina och Brasilien som de störst som styrs inte ur demokratiska värderingar. SedN finns då även Polen, Ungern och många andra länder där SN gett fan i att avslöja vad de står för. Jag tycker det är viktigt att man diskuterar vilket samhälle vi vill ha i vårt land.

   • Olle

    Håller med till viss del men tycker inte om sättet som politiken har utvecklats. Man glömmer bort sakfrågor nu och inriktar sig på skitsnack och pajkastning från samtliga partier .S tror jag gör det för att sopa sina misslyckanden under mattan. Tänk om nåt parti kunde erkänna sina misslyckanden och istället erkänna dessa och se framåt och presentera en plan inför nästa val och förbättra sig . Men makten verkar vara viktigare är resultatet av deras politik

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag delar inte din uppfattning för det behövs både sakpolitik och partiets grundvärderingar och du vet säkrat att en gång i tiden sprak Socialdemkraterna eftersom man inte ville gå åt kommunisthållet. Glöm inte att Vänsterpartiet och inte V har aldrig suttit i en S regering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.