Möjligen ser man ett litet ljus om att sprutor kommer att göra ett bättre liv inte minst för oss pensionärer men de måste få man se först

Ytterligare en konstig påsk är snar över. Det är andra året i rad vi inte firar någon påsk tillsammans med Magnus och hans familj, hans svärmor och svärfar brukar också vara med. Magnus fick huset av min far Axel Holmlund för länge sedan då han först hade tänkt vi skulle äga det tillsammans. Det tyckte inte jag och då gav han huset till Magnus i stället. Min hyra när vi är där är att jag står för alla driftskostnader och det funkar. Men vi brukar vara här påskhelgen tillsammans men det gick inte i år. Får se hur det blir till midsommar då har vi ett par goda vänner som är i Långvattnet midsommar och Inger och jag hos dem på nyår. Magnus Maria och Tilde brukar komma hit midsommardagen och även Ulla och Rolands barn och numera även barnbarn

När vi var yngre hade vi även mycket tävlingar främst på midsommar. Påsken då brukade vi fiska gädda men det har blivit minera av det när min farbror dog och främst sedan han lade bed sin kennel då han födde upp jämthundar och utan att skryta var han duktig på uppfödning av älghundar.

Nu har den här djävla pandemin förstört de träffar vi haft med våra vänner två år i rad om vi räknar påsken. Jag tycker det värsta med denna pandemi har varit att man inte fått umgås med våra vänner som vi träffat förut eller sedan 1970. Det är ett helvete för att vara ärlig och vi blev glada och kände ett hopp inför framtiden när vi fick gå på Nolia och få vår första sprita.

Vi hoppas nu att vi kan träffas igen till midsommar men det känns inte säkert. Vi blir besviken och förbannade när vi det den totala nonchalansen mot reglerna och förbannade besserwisser inklusive media som är några djävla gnällspikar om allt när det gäller Corona. Till gnällspikarna lägger vi även Ulf Kristersson som dessutom flera gånger gjort upp med kommunisterna och dessutom tycks veta bäst om vaccin och vad som borde ha gjorts få mer vaccin. Att han inte respekterar EU att det finns inget vaccin att köpa på en spots marknad och inbillar folk att det sett annorlunda ut om han varit statsminister

Det är tur att vi haft Löfven och januariöverenskommelsen som jag inte gillat till alla delar men jag vet att är man inte ensam måste man konstatera och då går det att se att gnälla Kristersson bara velat ge företagen pengar men inte ett ord om alla fattigpensionärer, sjukskriva och effekterna om vad alliansen sjukförsäkring orsakade. Det finns fler ljuspunkter nu och inte minst att S regeringen inte sänkte skatten för Högavlönade som var Moderat politik och inte lånade till skattesänkningar som den regering som Kristersson satt i gjorde.

2 kommentarer

 1. Nils Andersson

  Det enda positiva med Coronan är. Att bristerna/ felen Inom äldreomsorgen/ vården kom upp till ytan. Att S som ursprungligen tidigare. Var ett parti. För den lilla människan. Deras röst mot högerkrafterna. Har låtit problemen gå över deras huvud. Är mera likt högern än S. S har hemläxor att göra innan valrörelsen. Få ledning/ styrning på
  Försäkringskassan. Migrationsverket. Rensa upp i utanförskapsområden. Få förbud mot organisationer typ NMR. För att nämna några hemläxor. Lyssna på medborgarna.
  Bry sig om dom. Inte flyga högre. Än vad vingarna bär.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men du måste komma ihåg att S har ingen majoritet utan måste göra upp med L och C och det som de förstörde i välfärden under allianstiden har de inte gått med på att ändra nu och S, MP och V kan inte få igenom de områden du berör men du glömde bort det dom jag tycker är värst och det är att man inte kommer fram i pensionsberedningen att höja pensionerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.