Bra att Lena Hallgren säger ifrån att det är självklart att de som bor i Sverige ska vaccineras fortast möjligt

Det är bra Lena Hallgren att du säger ifrån på skarpen. Jag konstaterar att hon och jag har samma uppfattningen nämligen att det är inte aktuellt att ge bort vaccin till länder utanför Eu. Så här säger vår utmärkte Socialminister Lena Hallengren ”Beslutet är att vi ska vaccinera svenska folket så fort som möjligt för att se till att hela befolkningen får skydd.

Jag fattar inte att en minister i en regering I en intervju i förra veckan uppgav att ”vi måste vara öppna för att avstå doser”, och att ”det är viktigare att vi vaccinerar i hela världen, än att vi vaccinerar klart hela befolkningar i några delar av världen. Det är klart att många har trott att det var regeringens uppfattning det förstod jag efter jag hade en blogg som lagts ut på Facebook. Jag trodde det inte för vi har ju sagt eller regeringen att hela folket skulle ha vaccinerats före sommaren. Nu kanske man inte hinner eftersom det blivit förseningar i leveranser och att man inte vacciner med Astra Zenicas vaccin när man hade 7 misstänka fall av 18 miljoner doser som inte ens är mätbart

6 kommentarer

  1. Krister

    Visst är det bra att man tagit tillbaka vansinnesförslaget. Men visst är det ofattbart att den här frågan ens har kommit upp? Hur kan någon som faktiskt sitter och hjälper till att styra det här landet komma med något så urbota dumt förslag?
    Fel styrman på det skeppet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker det var idiotiskt av ett statsråd att för fram personliga uppfattningar när frågan inte varit uppe i regeringen för det vet jag

  2. Olle

    Jo men är det inte lite så det fungerar i MP , att de har en massa egna agendor . Finns ju en del extremister i det partiet ,det endera eller och inget mellanting.

  3. Jonsson

    Sverige måste komma på fötter igen ekonomiskt. Och förutsättningen är att få bukt med covid på hemmaplan. Jag hoppas att Hallengren fått sista ordet i den här frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.