Moderat ledda Alliansen i Region Stockholm klarar inte av att få ut vaccination till de som är 70 år och äldre. De får inte ut information

Stockholmarna är mycket dåliga på att följa reglerna för att få ned smittspridningen. Krogarna i Stockholm har kritiserat reglerna men nu är det risk att de blir de kan bidra till att det blir supersmitta som kan spridas därifrån. Nu respekterar man inte de regler som finns nämligen man sitter för trångt. Inspektionerna som har gjorts visar detta och det är brister i var tredje krog som inspekterats. Det räcker inte med varningar och det här borde Visitas hjälpa till och se till att det funkar

Så här beskriver Omni detta
Var tredje inspekterad krog i Stockholm har fått anmärkningar för att det varit för trångt ur smittskyddshänseende, rapporterar SVT Nyheter.
Enligt Tove Fall, professor i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet, riskerar just krogmiljöer att skapa ”superspridarhändelser” där väldigt många smittas samtidigt.
– När jag ser det här blir jag ledsen. Det här beteendet vill vi inte ha någonstans i samhället just nu med tanke på den allvarliga situation vi är i, sa hon i Aktuellt på onsdagen. Slut citat från Omni

3 kommentarer

 1. Fredrik

  Idag var jag på Ica Maxi i Umeå och handlade till min mamma som inte varit inne i en matbutik på över ett år.

  På stora skyltar vid alla ingångar står det ”Tänk på att följa rekommendationerna” och ”Handla ensam”.

  Trots detta, så är merparten av dem som är över 60 år gammal – under tiden jag stod och kikade på det i detta fina väder – i par. De går tillsammans på apoteket, de går tillsammans på Systembolaget och på Ica Maxi.

  Trots uppmaningen OCH rekommendationerna att göra inhandling ensam eller online. Detta i S-styrda Region Västerbotten.

  Så kanske borde du städa framför egen dörr innan du kritiserar andra. Vi Umebor är definitivt inte bättre än stockholmarna. Inte på långa vägar. Och svenskarna, ja vi är i princip sämst i Europa de senaste veckorna. Och detta under en S-regering.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag kritiserar även alla vi möter den gång vi nu är ute och handlar och en del blir irriterad när man säger till. Jag tycker det är åt helvete att inte folk är mer rädda om sig själva. Jag behöver inte sopa framför egen dörr det kan du vara säker på. Vi har vår sonhustru som handlar åt oss på måndagar och fredagar

  • Olle BK

   Åja, lite bättre än Stockholmarna är vi allt och för att koppla på din iaktagelse så är det par eller familjer i alla åldrar som inte fattar det där med ENSAM, inte bara de äldre och längre tillbaka i tiden satt oftast gubben ute i bilen och väntade medan gumman var inne och handlade och man fnissade lite åt det men nu önskar man nästan att det skulle vara så igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.