Fler kommer att dö i Storbritannien och fler kommer att smittas säger Boris Johnson

Boris Johnson säger att när man lättar på restriktionerna så kommer fler att smittas och fler kommer att dö. Så här från sidan funderar jag varför man tar sådana risker. Vi ser i Sverige att den är en ökad smittspridning men att det är färre som dör. Orsaken det blir bara spekulationer men det måste bland annat bero på att fler i den sköra riskgruppen har fått en eller två sprutor.

Så här skriver Omni om detta.
När Storbritannien nu lättar på restriktionerna kommer följden bli fler smittade och fler döda i covid-19. Det säger premiärminister Boris Johnson, enligt nyhetsbyrån AP.
– Huvuddelen av jobbet med att minska spridningen har gjorts av vår lockdown. När vi nu börjar öppna upp samhället kommer resultatet oundvikligen att bli fler smittade och sorgligt nog även fler sjukhusinläggningar och döda, säger han.
Storbritanniens regering använder en fyrstegsplan för att återgå till det normala. Förhoppningen är att de sista smittskyddsreglerna ska kunna lyftas i slutet av juni och att alla vuxna ska ha erbjudits vaccin i slutet av juli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.