I Brasilien är det fruktansvärt på sjukhusen i spåren av pandemin

Men ser hur det går där högerregeringar styr och ingen eller nästan ingen strategi mot pandemin. Donald Trump i USA var väl den första och största pandemi förnekaren. Nu har han slutat och den som har tagit över hans roll i värden är den presidenten Bolsanaro. Enligt de rapporter som kommer därifrån är det en fruktansvärd situation på sjukhusen då man till och med saknar lugnade och smärtstillande medel när på intensivvårdsavdelningar. Det gäller att inte släppa dessa Högerextrema partier till makten för de har inte ett dugg över för välfärden.

Så här beskriver Omni läget i Brasilien Brasilen I så väl Rio de Janeiro som São Paulo har sjukvården slagit larm om att det råder brist på de lugnande och smärtstillande läkemedel som används i vården av covidpatienter.
– Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva någonting sånt här efter att ha arbetat inom intensivvården i 20 år, säger läkaren Aureo do Carmo Filho till Reuters.
För att patienterna ska kunna intuberas och kopplas till respirator så behöver de ges lugnande medel. Tv-nätverket Globo rapporterade i veckan att på ett sjukhus i Rio så fick patienter bindas fast vid sina sängar när de intuberades.
– Att använda bälten utan smärtstillande medel är inte bra. Patienten utsätts för en form av tortyr, säger Aureo do Carmo Filho till Reuters. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.