Det har avslöjats att Norsk forskargrupp haft stora inkomster från Pfizer och Bayer och då blir det motstånd mot andra vacciner

Jag hat länge varit misstänksam att det varit andra saker som legat bakom det det envisa camp som många forskare har legat bakom kampen mot AstraZenecas vaccin. Däremot trodde jag inte att det skulle vara någon från Norge. Nu är det så och det är konstigt att inte norsk media kollat upp detta tidigare. De norska forskarna har tagit emot stora summor från Pfizer och Bayer. Det här tror jag finns på många områden inom forskningen för det finns ett samband mellan forskare och stora bolag. Media inte minst svenskt media har villigt rapporterat om den inställning som kommit från Norge och även den Norska högerregeringen har snabbt tagit ställning mot AstraZenecas vaccin. De här stora Amerikanska bolagen har säkert bundit upp forskare i hela världen. Det är svagt av myndigheterna att man inte har koll på detta.

Nu är det många som mer lyssnar på den skrämselpropaganda som media kört som ett drev och som gjort att folk avstår från att vaccinera sig med AstraZenecas vaccin där biverkningarna trots allt är mycket små. Där riskerna att få blodpropp är 1 på 2000 och på Astras vaccin är det en på 250 000. De allra flesta som fått biverkningar är kvinnor. Så då borde det gå att vaccinera män. Jag har i många experter också säga att Astras vaccin är ett bra vaccin som förhindrar död och svår sjukdom. Däremot förstår jag inte att man stoppar upp vaccineringen då det är så fruktansvärt mycket folk även i Sverige som dör på grund av covid. Ska alla de då börja stämma någon för att man inte fått vaccin. Jag tycker det hela håller på att bli ett sjukt agerande och många får dö i stället. Forskare går även efter de som göder dem och det finns säkert även de som agerat i Sverige

Så här skriver Omni om det norska avslöjandet. Flera forskare som låg bakom en norsk rapport om biverkningar från Astra Zenecas vaccin mot covid-19 har ekonomiska kopplingar till konkurrerande läkemedelsföretag, rapporterar VG.
Gruppen har letts av Pål André Holme, professor på Oslo universitetssjukhus, som under de senaste fem åren tagit emot över en miljon kronor från Pfizer och Bayer som båda arbetar med vaccinutveckling. Även tre andra forskare har haft liknande kopplingar.
Ändå nekade de till att ha kopplingar i samband med att rapporten presenterades i tidsskriften New England Journal of Medicine. Forskarna menar att kopplingarna inte var relevanta i sammanhanget, men medger att de med facit i hand borde varit mer transparenta.
”Vi förstår att det kan uppfattas som olyckligt för vår opartiskhet att vi inte lämnat information om betalning från alla vaccinrelaterade läkemedelsföretag i samband med artikeln”, säger Holme i en skriftlig kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.